Dat is de belangrijkste vraag van dit moment. Want het moet nu gebeuren. Om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt, moeten grote vervuilers en de politiek nú aan de slag. Maar uit zichzelf doen ze dat niet.
Het komt dus op ons aan! Op iedereen die zich zorgen maakt over klimaatverandering en daar wat aan wil doen. Maar in je eentje begin je niet veel. Daarom brengt Milieudefensie mensen samen en maakt daar een krachtige beweging van. Samen spreken we de ceo‘s van de grote vervuilers aan, en premier Rutte en andere politici. Wat doen zij om de aarde beter door te geven? En doen ze dat op een rechtvaardige manier?
Samen zijn we een 'verandermacht' en zijn we sterker dan grote vervuilers en treuzelende politici. Dat hebben we laten zien met onze historische overwinning in de rechtszaak tegen Shell. En dat laten we zien door nog eens 29 grote vervuilers aan te pakken.
Een goed leven voor ons allemaal op een gezonde aarde is mogelijk. Maar vanzelf gaat het niet. Daarom hebben we jouw steun ook nodig. Hoe geef jij onze aarde door?
Wij geloven in de kracht van mensen. Als mensen samenwerken kunnen ze de wereld veranderen. Dankzij de steun van meer dan 200.000 mensen in het hele land is Milieudefensie uitgegroeid tot de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland. In 2022 vieren we het 50-jarig bestaan van onze vereniging.
De mensen van het eerste uur zagen dat het de verkeerde kant opging met het milieu. Daarom werd in 1971 de Raad voor Milieudefensie opgericht. Deze zelfbenoemde raad adviseerde de overheid en bedrijven over wat er mis was en nodig moest veranderen. Het is de tijd van het spraakmakende Rapport van de Club van Rome, Grenzen aan de groei. Maar invloed kreeg Milieudefensie pas echt toen we een vereniging werden met actief betrokken mensen. Dat gebeurde in december 1972. En dat vieren we!