english

Vragen aan onze Servicelijn

Dit zijn Edmee, Maud en Wil (v.l.n.r.) van onze Servicelijn. Zij staan van maandag tot en met donderdag voor je klaar om al jouw vragen over Milieudefensie te beantwoorden. Nu stellen wij ze een paar vragen.

Hoeveel vragen krijgen jullie binnen per jaar?

In 2019 handelden we 3936 telefoontjes en 22363 emails af. Ook kwamen er nog 91 papieren brieven binnen.

Dat zijn er een heleboel. Komen jullie er aan toe om die te beantwoorden?

Zeker! Dat is ons werk. In drukke tijden kan het even duren, maar we streven naar een antwoord binnen 3 dagen.

En wat voor soort vragen zijn dat?

We geven informatie over campagnes en acties van Milieudefensie en beant­woorden vragen over het lidmaatschap. Ook krijgen we vragen over allerlei milieuproblemen waar Milieudefensie niet actief op is. Door onze brede kennis van het milieuwerk­veld kunnen we heel goed doorverwijzen.

Wat is lastig?

Wij worden regelmatig gevraagd of we alsjeblieft ook iets willen doen aan een probleem dat buiten onze campagnes valt. Deze mensen moeten we helaas teleurstellen. We leggen dan uit dat we moeten focussen om resultaat te boeken.

Wat is leuk?

Als we deze teleurgestelde mensen kunnen helpen in het zelf actief worden. Door ze bijvoorbeeld te wijzen op onze trainingen en op onze lokale afdelin­gen waar ze zich bij aan kunnen sluiten. We zijn blij als dat lukt. Ook krijgen we regelmatig lieve en ontroe­rende mails en brieven van mensen die ons een hart onder de riem steken.

Wat is grappig?

In 2002 plaatsten we een mega-order bij HAK. Onze achterban bestelde maar liefst 53.320 potjes biologi­sche appelmoes om de fabrikant te bewegen om biologische producten te gaan verkopen. Dat luk­te, HAK ging om. Grappig is dat er nog steeds af en toe iemand belt voor deze appelmoes. Of we nog een potje kunnen opsturen...

Heb je vragen of opmerkingen over het werk van Milieudefensie? Laat het ons weten via het online formulier.

Je kunt ons ook bellen: 020 6262 620 van maandag t/m donderdag van 09.30 uur tot 16.30 uur

Loading...