Hoe geef jij onze aarde door?

Scroll

Hoe geef jij onze aarde door? Die vraag is actueler dan ooit. Want door gevaarlijke klimaatverandering staat de toekomst van onze kinderen op het spel. Maar een goed leven op een gezonde aarde is mogelijk. We krijgen het voor elkaar, als iedereen meedoet: politiek, bedrijven en burgers. En daar hebben we jouw hulp voor nodig. Doe je mee?

Wist je dit?

Subsidie

Nederland stopt nog steeds elk jaar 8,3 miljard euro subsidie, voordeeltjes, leningen et cetera in olie, kolen en gas.

Eerlijk?

Huishoudens betalen bijna 4 keer zoveel energiebelasting als bedrijven, terwijl ze minder vervuilen.

Uitstoot

De 10 meest vervuilende bedrijven van Nederland stoten 3x zoveel CO2 uit als al onze huishoudens samen.

En jij? Hoe geef jij onze aarde door?

We hebben allemaal een verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we nu leven. En voor hoe we de wereld achterlaten en doorgeven aan de generaties na ons. Daarom vragen wij ook aan jou: hoe geef jij onze aarde door? Sluit je bij ons aan en word lid.

Er lukt steeds meer

Een eerlijke en klimaatvriendelijke samenleving is mogelijk. Maar vanzelf gaat het niet. Er zitten vervuilende bedrijven in de weg die niet willen veranderen. En politici die niet durven of op de rem staan. Daarom hebben we jouw hulp nodig. Want samen hebben we invloed en krijgen we ze wel in beweging!

Dankzij de steun van steeds meer mensen lukt er steeds meer. Bijvoorbeeld dat Shell nu moet verduurzamen van de rechter. Dat geeft hoop. Hoop dat ook de andere grote vervuilers nu in beweging komen. En dat de politiek het klimaat eindelijk op 1 zet.

Wij kiezen voor eerlijk

We hebben iedereen nodig om de klimaatcrisis op te lossen. Als iedereen meedoet en mee kán doen, lukt het ons. Burgers, bedrijven en de politiek. Daarom kiezen wij voor eerlijk klimaatbeleid. Zodat mensen met lagere inkomens ook zonnepanelen op hun dak kunnen leggen en hun huis kunnen isoleren. En de grote vervuilers echt bijdragen aan de oplossing, en niet alleen groene praatjes verkopen.

Algemene beelden Milieudefensie_18-07-2019-web.jpg

Word nu lid en krijg gratis het jubileum T-shirt

Je bepaalt zelf voor welk bedrag per maand je lid wil worden. Je kan al lid worden voor € 3 per maand. We sturen het jubileum T-shirt gratis naar je op.

Loading...