Vervuilers zijn sterk, met z'n allen zijn wij sterker

scroll

Scroll

De aarde wordt warmer door klimaatverandering. Maar grote vervuilers vervuilen door. En de politiek laat het gebeuren. Geeft zelfs subsidie. Dat is frustrerend en maakt soms moedeloos. Wie kan ze stoppen? Jij niet, een heleboel jij's wel! Hoe meer jij's, hoe sterker de wij. Een wij die niet meer te negeren is.

We kunnen niet wachten

Klimaatverandering bedreigt alles. Droogte, hittegolven, overstromingen en infectieziekten veroorzaken chaos, spanning en oorlogen. Mensen ontvluchten onleefbare gebieden. En dit is nog maar het begin. We kunnen niet wachten tot grote vervuilers zelf in actie komen of de overheid ze dwingt. Dan is het te laat. Als zij hun verantwoordelijkheid niet nemen, moeten wij het doen.

Met z'n allen zijn wij sterker

Milieudefensie wil maar één ding, een leefbare toekomst voor echt iedereen. In je eentje krijg je dat nooit voor elkaar. Maar alle eenlingen samen lukt dat wel. Daarom zeggen wij: vervuilers zijn sterk, met z’n allen zijn wij sterker. Dan kan niemand meer om ons heen. Doe je mee?

CMYK_Logo_Icoon_Milieudefensie_vuist.png Dan zetten we met z’n allen grote vervuilende bedrijven onder druk. Met onderzoek, en acties waaraan jij kan meedoen. Zodat ze een goed klimaatplan maken en uitvoeren. Een plan dat past binnen de afspraken van Parijs. Doen ze dat niet, dan riskeren ze dat wij ze voor de rechter brengen.

CMYK_Logo_Icoon_Milieudefensie_vuist.png Dan zetten we met z’n allen de overheid onder druk. Zodat ze stoppen met het subsidiëren van deze bedrijven en een klimaatplan verplicht stellen.

CMYK_Logo_Icoon_Milieudefensie_vuist.png Dan zorgen we dat de overheid echt iedereen helpt met verduurzamen. Niet alleen mensen met geld. Dat kan makkelijk als we stoppen met het financieren van vervuilende bedrijven.
Wij noemen dat klimaatrechtvaardigheid. Hier lees je er meer over.

Sluit je aan, dan gaat het ons lukken. We kunnen niet wachten.

Word nu lid en krijg gratis het jubileum T-shirt

Je bepaalt zelf voor welk bedrag per maand je lid wil worden. Je kan al lid worden voor € 3 per maand. We sturen het jubileum T-shirt gratis naar je op.

Loading...