english

Hoe geef jij onze aarde door?

Scroll

1
0
1
2
8
0

Leden en donateurs

Waar gaat het eigenlijk om in het leven? Die vraag is door de coronacrisis actueler dan ooit. Wat dacht je van een goed leven voor ons allemaal op een gezonde aarde? Samen krijgen we het voor elkaar. Doe je mee?

Duurzaam uit de crisis

Stel je eens voor wat we kunnen bereiken als we geen geld meer stoppen in vervuiling. Als we groene voorwaarden verbinden aan de steun die grote bedrijven krijgen. En als we inzetten op een ambitieus groen banenplan: een duurzaam en eerlijk toekomstperspectief voor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, of dreigen te verliezen.

Wist je dit?

Subsidie

Nederland stopt nog steeds elk jaar 8,3 miljard euro subsidie, voordeeltjes, leningen et cetera in olie, kolen en gas.

Eerlijk?

Huishoudens betalen bijna 4 keer zoveel energiebelasting als bedrijven, terwijl ze minder vervuilen.

Uitstoot

De 10 meest vervuilende bedrijven van Nederland stoten 3x zoveel CO2 uit als al onze huishoudens samen.

Hoe geef jij onze aarde door?

We hebben allemaal een verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we nu leven. En voor hoe we de wereld achterlaten en doorgeven aan de generaties na ons. Daarom vragen wij ook aan jou: hoe geef jij onze aarde door? Sluit je bij ons aan en word lid. Want samen staan we sterker. Dan bouwen we samen aan een eerlijkere en duurzamere wereld.

Juist nu!

Een eerlijke en klimaatvriendelijke samenleving is mogelijk. Maar vanzelf gaat het niet. Er zitten vervuilende bedrijven in de weg die niet willen veranderen. En politici die niet durven of op de rem staan. Daarom hebben we jouw hulp nodig. Want samen hebben we invloed en krijgen we meer voor elkaar!

Juist nú. Want onze overheid geeft miljarden uit om ons land en onze economie weer op te bouwen. Maar waar gaat dat geld naartoe? Gaan we door op de oude weg, of slaan we een nieuwe richting in?

We komen hier beter uit als we gelijk met de economische crisis ook de klimaatcrisis aanpakken. En als we dat op een eerlijke manier doen. Dus als grote vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders ook meedoen. Wij noemen dat eerlijk omschakelen of klimaatrechtvaardigheid. Dat is klimaatbeleid waar iederéén beter van wordt.

 

Algemene beelden Milieudefensie_18-07-2019-web.jpg

Loading...