Milieudefensie en CBF

Wij dragen het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Het CBF houdt sinds 1925 alle mogelijke gegevens bij over fondsenwerving en goede doelen in Nederland. Daarmee bevordert het CBF de transparantie van de goededoelensector in Nederland.

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen, wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF.

Omdat we een Erkend Goed Doel zijn, kun je met een gerust hart aan ons geven. Door deze erkenning kan je er namelijk vanuit gaan dat:

  • Milieudefensie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld;
  • zorgvuldig omgaat met elke euro;
  • verantwoording aflegt;
  • en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel.

Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via deze banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

 

Loading...