english

Intern milieubeleid

Lees meer over de eigen milieuprestaties van Milieudefensie.

We zijn zuinig met energie

Milieudefensie gebruikt uitsluitend groene stroom. De cv-installatie en het luchtbehandelingssysteem zijn centraal geregeld en ingesteld op een dag- en een nachtstand ('s nachts en in het weekend 15 graden). Ook maken we alleen gebruik van ledverlichting.

We reizen groen

Voor woon-werkverkeer wordt alleen gebruik gemaakt van de fiets of het openbaar vervoer. Voor dienstreizen houdt Milieudefensie zich aan de Travel policy van Friends of the Earth Europe. Dat betekent dat alle bestemmingen die binnen 8 uur per trein bereikbaar zijn, ook per trein worden afgelegd (en dus niet per vliegtuig).

We compenseren onze uitstoot

Milieudefensie compenseert verder haar CO2-uitstoot door koolstofcredits te kopen bij Hivos, waarmee we de Cambodian National Biogas Programme ondersteunen.

We gebruiken zuinige pc's en Linux

Nieuwe computers, printers en dergelijke worden met name geselecteerd op laag energieverbruik. Verder kijken we naar het grondstoffenverbruik 
en de recycle mogelijkheden. Ook letten we op het stand-by verbruik. Onze Intel NUC's computers zijn uiterst energiezuinig.

Milieudefensie gebruikt het besturingssysteem Linux. Ook dat levert milieuvoordelen op, omdat de eisen die aan de hardware worden gesteld lager zijn. Daardoor gaan computers langer mee en is er minder zware hardware nodig. Voor servers en andere apparatuur zijn milieubewuste opties lastiger te vinden. Milieudefensie brengt haar webservers onder in een zo milieubewust mogelijk datacentrum, dat uitsluitend groene stroom gebruikt. Hardware die we zelf niet meer kunnen gebruiken, gaat – als de apparatuur nog bruikbaar is – naar kleinere ngo’s. Echt oude apparatuur wordt afgevoerd naar een erkend afvalverwerkingspunt. Verder gebruikt Milieudefensie 100% gerecycled papier.

We bankieren verantwoord

Verantwoord bankieren staat volop in de belangstelling. Als milieuorganisatie die banken aanspreekt om het beter te doen, nemen we daarin zelf uiteraard ook onze verantwoordelijkheid. We beleggen niet en regelen al onze bankzaken bij twee duurzame banken, de Triodosbank en de ASN Bank. Onze giftenrekening is sinds april 2016 ondergebracht bij de Triodosbank.

Meer over Milieudefensie

Loading...