Intern milieubeleid

Lees meer over de eigen milieuprestaties van Milieudefensie.

We zijn zuinig met energie

Milieudefensie gebruikt uitsluitend groene stroom. De cv-installatie en het luchtbehandelingssysteem zijn centraal geregeld en ingesteld op een dag- en een nachtstand ('s nachts en in het weekend 15 graden). Ook maken we alleen gebruik van ledverlichting.

We reizen groen

Voor woon-werkverkeer wordt alleen gebruik gemaakt van de fiets of het openbaar vervoer. Voor dienstreizen houdt Milieudefensie zich aan de Travel policy van Friends of the Earth Europe. Dat betekent dat alle bestemmingen die binnen 8 uur per trein bereikbaar zijn, ook per trein worden afgelegd (en dus niet per vliegtuig).

We compenseren onze uitstoot

Milieudefensie compenseert verder haar CO2-uitstoot door koolstofcredits te kopen bij Hivos, waarmee we de Cambodian National Biogas Programme ondersteunen.

We gebruiken zuinige laptops en Open Source software

Nieuwe laptops kopen we refurbished in. Deze zijn van hoge kwaliteit en gaan daardoor langdurig mee. Deze installeren we met Open Source Software wat de levensduur verder vergroot door lagere systeem eisen. We gebruiken zo min mogelijk printers en andere apparatuur en houden rekening met het energieverbruik. In de printers gebruiken we 100% recycled papier. Oude apparatuur wordt recycled, de opbrengst gedoneerd aan een goed doel.

We gaan over naar de cloud oplossing van Leafcloud voor onze servers. Deze aanbieder plaatst servers in gebouwen waar de warmte van de apparatuur direct wordt ingezet voor de warmwatervoorziening voor de gebruikers van het gebouw. Daarnaast werken de servers op groene stroom wat het de meest milieuvriendelijke cloud maakt van het moment.

We bankieren verantwoord

Verantwoord bankieren staat volop in de belangstelling. Als milieuorganisatie die banken aanspreekt om het beter te doen, nemen we daarin zelf uiteraard ook onze verantwoordelijkheid. We beleggen niet en regelen onze bankzaken bij twee duurzame banken, de Triodosbank en de ASN Bank. Onze giftenrekening is sinds april 2016 ondergebracht bij de Triodosbank.

Meer over Milieudefensie

Loading...