Wij zijn blij met de structurele steun van de Nationale Postcode Loterij

Sinds 1996 worden wij gesteund door de Nationale Postcode Loterij. Dat is al 27 jaar! We zijn ontzettend blij dat we ook de komende jaren op steun mogen rekenen. Hiermee blijven wij ons onverminderd inzetten voor het klimaat.

Ook bedanken we alle deelnemers van de Postcode Loterij. Mede dankzij jullie staan we aan de wieg van vele grote en kleine veranderingen.

Bekijk onze video:

Een greep uit onze successen

Van de opmars van biologische producten in de supermarkten, tot duurzaam (FSC) hout in de bouwmarkten en tuincentra. Van de JA/NEE-sticker tot het stoppen met gasboringen in Groningen. We zetten gezonde lucht op de agenda van de politiek, en we voorkwamen dat we in Nederland overal naar schaliegas zijn gaan boren.

In 2018 kwam er een Klimaatwet, omdat wij daar campagne voor hebben gevoerd. We organiseerden grootse klimaatmarsen met meer dan 40.000 deelnemers. Samen met 4 Nigeriaanse boeren wonnen we de rechtszaak tegen Shell over olielekkages in de Niger Delta. En als klap op de vuurpijl wonnen we in mei 2021 de klimaatzaak tegen Shell!

We zijn uitgegroeid tot de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland. Met meer dan 100.000 leden en donateurs, en nog veel meer veranderaars die met onze campagnes meedoen.

Dit is waar we nu aan werken

  • Grote vervuilers gaan bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis.
  • Klimaatoplossingen als isolatie, zonnepanelen en warmtepompen zijn bereikbaar zijn voor iedereen.
  • Nederlandse bedrijven houden zich in het buitenland ook aan klimaat-, milieu- en mensenrechtenregels.
  • De politiek zet klimaatrechtvaardigheid op 1.

Hoe geef jij onze aarde door?

Deze belangrijkste vraag van dit moment stellen we aan de managers van grote bedrijven, aan politici en aan de mensen thuis. Wat kunnen wij samen doen om onze aarde goed door te geven? Samen kunnen we de klimaatcrisis nog stoppen. Voor de toekomst van álle kinderen.

Over de Nationale Postcode Loterij npl-logo-nieuw.jpg

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.  

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Milieudefensie  en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.
Spreekt de combinatie van spelen en helpen je aan? Meld je dan aan op www.postcodeloterij.nl.
Volg de Nationale Postcode Loterij op Facebook en Twitter.

Foto bovenaan: een blije directeur Donald Pols zwaait met het vonnis na de overwinning van de klimaatzaak tegen Shell.

Help ons een nieuwe Klimaatzaak winnen

Een beter milieu begint bij de grote vervuilers van Nederland. Daarom vroegen wij 30 grote bedrijven om hun klimaatplannen. Sommige bedrijven doen hun best. Maar de rest blijft doorgaan met vervuilen. We bereiden ons voor op een nieuwe Klimaatzaak tegen een grote vervuiler. Help je mee?

Loading...