Wij zijn blij met de structurele steun van de Nationale Postcode Loterij

Sinds 1996 worden wij gesteund door de Nationale Postcode Loterij. Dat is al 28 jaar! We zijn ontzettend blij met de 1.35 miljoen die we ieder jaar ontvangen. Hiermee blijven wij ons onverminderd inzetten voor het klimaat.

Ook bedanken we alle deelnemers van de Postcode Loterij. Mede dankzij jullie staan we aan de wieg van vele grote en kleine veranderingen.

Bekijk onze video:

Een greep uit onze successen

Van de opmars van biologische producten in de supermarkten, tot duurzaam (FSC) hout in de bouwmarkten en tuincentra. Van de JA/NEE-sticker tot het stoppen met gasboringen in Groningen. We zetten gezonde lucht op de agenda van de politiek, en we voorkwamen dat we in Nederland overal naar schaliegas zijn gaan boren.

In 2018 kwam er een Klimaatwet, omdat wij daar campagne voor hebben gevoerd. We organiseerden grootse klimaatmarsen met meer dan 85.000 deelnemers. Samen met 4 Nigeriaanse boeren wonnen we de rechtszaak tegen Shell over olielekkages in de Niger Delta. En als klap op de vuurpijl wonnen we in mei 2021 de klimaatzaak tegen Shell!

We zijn uitgegroeid tot de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland. Met meer dan 100.000 leden en donateurs, en nog veel meer veranderaars die met onze campagnes meedoen.

Dit is waar we aan werken

  • Grote vervuilers gaan bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis.
  • Nederlandse bedrijven houden zich in het buitenland ook aan klimaat-, milieu- en mensenrechtenregels.
  • De politiek zet klimaatrechtvaardigheid op 1.

sluit je aan

We kunnen niet wachten tot de grote vervuilers eindelijk in actie komen. De klimaatcrisis loopt nu al uit de hand. Sluit je aan! Vervuilers zijn sterk, met z’n allen zijn wij sterker.

Over de Nationale Postcode Loterij - samen maken we het verschilnpl-logo-nieuw.jpg

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.  

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 8 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Milieudefensie en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen door middel van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de derde grootste private donateur aan goede doelen ter wereld (2021). Zij heeft over 2023 een recordbedrag van ruim € 900 miljoen aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

 

Foto bovenaan: jonge veranderaars met klimaatpolsbandjes. © Ebru Aydin

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...