english

Wij zijn blij met de structurele steun van de Nationale Postcode Loterij

Sinds 1996 worden wij gesteund door de Nationale Postcode Loterij. Dat is al 25 jaar! We zijn ontzettend blij dat we ook de komende 5 jaar op steun mogen rekenen. Hierdoor hebben wij een lange adem om ons in te zetten voor het klimaat.

Ook bedanken we alle deelnemers van de Postcode Loterij. Mede dankzij jullie staan we aan de wieg van vele grote en kleine veranderingen.

Bekijk onze video:

Een greep uit onze successen

Van de opmars van biologische producten in de supermarkten, tot duurzaam (FSC) hout in de bouwmarkten en tuincentra. Van de JA/NEE-sticker tot het stoppen met gasboringen in Groningen. We zetten gezonde lucht op de agenda van de politiek, en we voorkwamen dat we in Nederland overal naar schaliegas zijn gaan boren.

In 2018 kwam er een Klimaatwet, omdat wij daar campagne voor hebben gevoerd. We organiseerden de grootste Klimaatmars die Nederland ooit heeft gezien. En we vroegen aan de rechter om Shell aan het klimaatakkoord van Parijs te houden (uitspraak mei 2021). En als klap op de vuurpijl wonnen we samen met 4 boeren uit Nigeria een rechtszaak tegen Shell over olielekkages.

We zijn uitgegroeid tot de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland. Met meer dan 100.000 leden en donateurs, en nog veel meer veranderaars die met onze campagnes meedoen.

Dit is waar we nu aan werken

  • Grote vervuilers gaan bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis.
  • Klimaatoplossingen als isolatie, zonnepanelen en warmtepompen zijn bereikbaar zijn voor iedereen.
  • Nederlandse bedrijven houden zich in het buitenland ook aan klimaat-, milieu- en mensenrechtenregels.
  • Het komende kabinet zet klimaatrechtvaardigheid op 1.

Hoe geef jij onze aarde door?

Deze belangrijkste vraag van dit moment stellen we aan de managers van grote bedrijven, aan politici en aan de mensen thuis. Wat kunnen wij samen doen om onze aarde goed door te geven? Samen kunnen we de klimaatcrisis nog stoppen. Voor de toekomst van álle kinderen.

We kijken uit naar onze samenwerking met de Nationale Postcode Loterij in de komende 5 jaar.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.NPL.png

Spreekt de combinatie van spelen en helpen je aan? Meld je dan aan op www.postcodeloterij.nl.

Volg de Nationale Postcode Loterij op Facebook en Twitter.

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...