english

Alles wat je moet weten over onze Klimaatplannen-campagne

Onze Klimaatplannen-campagne veranderde alles! Begin dit jaar vroegen we 29 grote vervuilende bedrijven om met een goed klimaatplan te komen. Onze brief hierover zette een hoop in gang. Alle bedrijven reageerden en media stonden er vol van. Bekijk hieronder wat we allemaal hebben gedaan.

Grote vervuilers liggen op ramkoers met het klimaat

Eerst even dit: We hebben de klimaatplannen van 29 grote vervuilende bedrijven inmiddels laten onderzoeken door het NewClimate Institute. De resultaten zijn alarmerend. Geen enkel bedrijf scoort een voldoende. Geen enkel bedrijf doet voldoende om gevaarlijk klimaatverandering te voorkomen.

Daarom zijn we een oproep gestart richtig klimaatminister Rob Jetten. We vragen hem dringend: geef geen subsidie aan grote vervuilers zonder klimaatplan. Help je mee?


Tijdlijn

  • Donderdag 13 januari 2022: Brief

We stuurden een brief aan 29 grote vervuilende bedrijven, met een dringende oproep om met een goed klimaatplan te komen. Deze brief veranderde alles.

>> Lees meer in deze veelgestelde vragen
>> Lees verder over de 29 grote vervuilers

  • Dinsdag 29 maart: Reminder

We stuurden een reminder van onze oproep. De tijd om met een goed klimaatplan te komen begon te dringen. Ook organiseerden onze lokale groepen acties door het hele land bij de grote vervuilers.

  • Vrijdag 15 april 2022: Deadline

Dit was de deadline voor bedrijven om met een goed klimaatplan te komen. Alle bedrijven leverden iets bij ons in. Maar zijn ze goed genoeg? Dat lieten we na deze deadline onderzoeken.

  • Dinsdag 19 april 2022: Crowdfundactie

We begonnen een crowdfundactie om de 29 plannen te laten onderzoeken door het onafhankelijke en internationaal gerenommeerde NewClimate Institute. Dankzij vele gulle donateurs haalden we ruimschoots ons streefbedrag. Bedankt iedereen die heeft meegeholpen!

  • Dinsdag 5 juli: Lancering Klimaatcrisis-Index

We hebben alle 29 klimaatplannen laten onderzoeken door het onafhankelijke NewClimate Institute. Hieruit volgde de Klimaatcrisis-Index. De resultaten zijn alarmerend. Geen enkel bedrijf doet genoeg om gevaarlijke klimaatverandering te voor komen.

Lees verder:
>> Nieuwsbericht over het onderzoek en de Klimaatcrisis-Index
>> Veelgestelde vragen over het onderzoek en de Klimaatcrisis-Index
>> Factsheet van de Klimaatcrisis-Index (publieksvriendelijk)
>> Het onderzoek achter de Klimaatcrisis-Index (Engels)
>> Samenvatting van het onderzoek (Engels)
>> Samenvatting van het onderzoek (Nederlands)

  • Dinsdag 5 juli: Start oproep aan Klimaatminister Rob Jetten

Op dezelfde dag als de lancering van de Klimaatcrisis-Index, startten we ook een oproep aan Klimaatminister Rob Jetten. Wij vragen hem dringend: geef geen subsidie aan grote vervuilers zonder goed klimaatplan. Help je mee?

Noodoproep: geen geld naar grote klimaatvervuilers

De wereld warmt gevaarlijk op. Alleen als íedereen meedoet, kunnen we de grootste klimaatrampen nog voorkomen. Wij lieten onderzoeken of 29 grote bedrijven ook meedoen. En wat blijkt: zij gaan gewoon door met vervuilen alsof er geen klimaatcrisis is. Het is tijd om deze bedrijven nú aan te pakken. Doe je mee?

Loading...