Nederland wil geen klimaatgeld naar grote vervuilers zonder klimaatplan

Het klinkt zo logisch: klimaatgeld steek je in duurzaamheid, niet in vervuilende bedrijven zonder goed klimaatplan. Toch is dat wat er dreigt te gebeuren. Daarom boden wij bijna 60.000 handtekeningen aan bij ministers Adriaansens en Jetten. En wij blijven de druk opvoeren.

FVBF031122-0111.jpgTerwijl steeds meer mensen hun energierekening (bijna) niet meer kunnen betalen, krijgen grote bedrijven binnenkort miljarden klimaatgeld. En dat terwijl al die bedrijven een slecht klimaatplan hebben en gewoon doorgaan met vervuilen.

Op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat deed Milieudefensie-directeur Donald Pols namens 59.318 mensen een dringend beroep op de aanwezige ministers: geen klimaatgeld voor bedrijven zonder goed klimaatplan. Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) en minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) namen de handtekeningen in ontvangst.

Feit: grote bedrijven hebben geen goed klimaatplan
Er is nu klimaatactie nodig van grote bedrijven, als grootste veroorzakers van de klimaatcrisis. Maar juist de grote bedrijven laten het afweten. Wij onderzochten dit jaar de klimaatplannen van 29 grote vervuilers. En wat blijkt? Géén van deze bedrijven heeft een goed klimaatplan.

Wij laten jouw stem horen

Onze boodschap is duidelijk overgekomen. Nu is het aan de ministers om een besluit te nemen. Wij zullen jullie stem ook de komende periode laten horen in Den Haag. Want er is geen tijd te verliezen: de klimaatcrisis slaat keihard toe. Daarnaast voeren we de druk bij bedrijven flink op. Als dat nodig is, stappen we naar de rechtbank. Want grote vervuilers brengen mensenlevens in gevaar. Dat laten we toch niet gebeuren?

 

Wij gaan door - doe je mee?

Wil jij met ons meedoen om de grootste vervuilers aan te pakken? Dat kan op verschillende manieren! Ontdek hoe jij mee kan doen op een manier die bij jou past.

Ik doe mee!

Geef tegengas: stuur Shell een sms

Shell moet van de rechter zijn uitstoot met 45% verminderen in 2030. Toch wil Shell vanaf 2024 boren naar gas onder de Wadden. Samen met de Waddenvereniging roepen wij Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Doe je mee?

Loading...