english
Klimaatcrisis

Noodoproep: geen geld naar grote klimaatvervuilers

Scroll

De wereld warmt gevaarlijk op. Alleen als íedereen meedoet, kunnen we de grootste klimaatrampen nog voorkomen. Wij lieten onderzoeken of 29 grote bedrijven ook meedoen. En wat blijkt: zij gaan gewoon door met vervuilen alsof er geen klimaatcrisis is. Het is tijd om deze bedrijven nú aan te pakken. Doe je mee?

Veelgestelde vragen over de Klimaatcrisis-Index

Lees meer over onze nieuwe campagne. Wat is de Klimaatcrisis-Index? En om welke bedrijven gaat het? Hoe is deze opgesteld? En hoe kan jij helpen?

Daarom vragen wij dit:

klimaatgeld1

1. Geen klimaatgeld voor bedrijven zonder goed klimaatplan

klimaatgeld2

2. Vanuit Nederland vervuilen we minder wereldwijd

klimaatgeld3

3. Klimaatgeld naar huishoudens die het nodig hebben

Het weerbericht van de toekomst ziet er slecht uit. En die toekomst komt deze zomer al heel dichtbij: elke dag sneuvelt wel ergens op de wereld een weerrecord. Vooral grote bedrijven zorgen met hun uitstoot van CO2 voor de opwarming van de aarde. Daarom moeten zij zo snel mogelijk verduurzamen. Maar uit zichzelf doen ze dat niet. 

Klimaatcrisis-Index

Klimaatcrisis IndexIn het Klimaatakkoord van Parijs spraken wereldleiders af dat de wereld behoed moet worden voor gevaarlijke klimaatverandering. Dat betekent dat de uitstoot van CO2 vóór 2030 met de helft moet zijn verminderd. Dit geldt ook voor bedrijven, zo bevestigde de rechter in de Klimaatzaak die wij wonnen van Shell.

Wij vroegen daarom aan 29 andere grote bedrijven om een klimaatplan in te leveren. We hebben deze plannen laten doorrekenen en een Klimaatcrisis-Index laten opstellen. Dat is een ranglijst die laat zien hoe goed of hoe slecht de bedrijven het doen. En wat blijkt: géén één van deze bedrijven heeft een goed klimaatplan.

Gaat klimaatgeld naar vervuilende bedrijven?

Ja, bizar genoeg wil de overheid miljarden euro's uitdelen aan vervuilende bedrijven. Van ons belastinggeld. Ook al hebben die bedrijven een slecht klimaatplan en gaan ze gewoon door met vervuilen. Gelukkig is het nog niet te laat, want het kabinet neemt hier binnenkort een besluit over. Daarom laten we nu samen van ons horen: geen klimaatgeld naar bedrijven zonder goed klimaatplan. 

Teken de oproep

Klimaatminister Jetten: houd je aan je coalitieakkoord. Want daarin staat dat:
De vervuiler betaalt | Iedereen mee kan doen | Niemand achterblijft

Ja, ik teken de oproep!

Vul hieronder jouw gegevens in

Loading...