Beste CEO's, hoe geven jullie onze aarde door?

Het afgelopen jaar hebben wij de druk op grote vervuilende bedrijven flink opgevoerd. Zodat ze met een goed klimaatplan komen. In een open brief vragen we de CEO's om nog eens goed na te denken over hun rol in het voorkomen van gevaarlijke klimaatverandering. Lees de brief.

Open brief

Beste CEO's van grote vervuilende bedrijven,

Afgelopen jaar hadden we regelmatig contact. Onze dringende oproep was: kom met een goed klimaatplan. Want om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen, moet iedereen meedoen. Ook jullie. Dat oordeelde de rechter eerder al in onze gewonnen klimaatzaak tegen Shell.

Advertenties over succes bij AH - 16 november 2022.jpeg Albert Heijn en ABP hebben het inmiddels goed begrepen. Zij kwamen als eerste met een klimaatplan dat in lijn is met de internationale klimaatafspraken. Een geweldig succes. Dit bewijst dat onze gesprekken en campagnes invloed hebben. En dat het dus wél kan!

Advertenties over succes bij ABP - 17 december 2022.jpeg De tijd van vertraging is voorbij. Laten we samen zorgen voor een leefbare aarde. Voor onszelf, onze kinderen en voor toekomstige generaties. De opgave is urgenter dan ooit, want we hebben nog maar 7 jaar. We moeten nu met elkaar alles op alles zetten.

Kerst is een tijd van bezinning. We willen jullie nog een laatste keer met klem aanmoedigen om goed na te denken over jullie klimaatambities. Volgend jaar maken we namelijk de balans op. Welk bedrijf heeft een goed klimaatplan, en welk bedrijf niet? Het is aan jullie. 

Warme kerstgroet,

Donald Pols, directeur Milieudefensie
Winnie Oussoren, voorzitter Milieudefensie Jong
Ook namens ruim 200.000 veranderaars door het hele land

PS Het gaat om onze toekomst, én die van jullie (klein)kinderen. Dus, hoe geven jullie onze aarde door?

Dit zijn de 29 grote vervuilers uit de Klimaatcrisis-Index:
ABN AMRO, ABP, Aegon, Ahold Delhaize, AkzoNobel, Atradius, BAM Groep, Boskalis Westminster, BP, Dow, DSM, ExxonMobil, FrieslandCampina, ING, KLM, LyondellBasell, NN Group, PfZW, Rabobank, RWE, Schiphol, Stellantis, Tata Steel, Unilever, Uniper, Vion, Vitol, Vopak en Yara.

Dit gebeurde in 2022

Het kan dus wél. Albert Heijn en ABP zijn de groene voorlopers. Wie volgt?

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Foto bovenaan: Jong meisje dat aan het tekenen is kijkt recht in de camera. Ze zit op de stoel van een CEO in de boardroom.

Stuur een kaartje naar Shell

Shell maakt plannen om naar olie en gas te boren op meer dan 750 plekken wereldwijd: van de Waddenzee tot Argentinië. Daarmee laat Shell zien het vonnis van de klimaatzaak niet serieus te nemen. Geef tegengas en stuur de bestuursleden van Shell een kaartje.

Loading...