Op vrijdagavond 8 december schoven we in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam 'aan de keukentafel'. Samen met gastvrouw Marijn Frank keken we terug op voedsel in ...
Lees meer
Bij de herbestemming van de Leuvense Abdij van Park is veel ruimte gegeven aan verschillende initiatieven in de biolandbouw. Daarmee blaast het ...
Lees meer
Je bent bijna jarig en je wilt je verjaardag vieren. Maar hoe doe je dat op een duurzame manier? Met deze tips maak je er een feestje van voor jou én voor de ...
Lees meer
Amsterdam, 25 augustus - Hervorming van de Nederlandse veeteelt leidt tot 89 procent minder broeikasgassen in de sector en een dramatische afname van ...
Lees meer
Door het coronavirus werken wij thuis. Maar dat houdt ons niet tegen om ons in te zetten voor een betere planeet. Ook jij kan de wereld een beetje mooier ...
Lees meer
Als het er op aankomt, gaat het grote voedselbedrijven als Unilever en supermarkten als Albert Heijn om winst. Niet om jouw gezondheid, om de boeren of om het ...
Lees meer
Extensieve veeteelt is de belangrijkste oorzaak van ontbossing van de Colombiaanse Amazone. Toch werken in Caquetá veehouders aan herstel van de natuur. Op hun ...
Lees meer
De aarde mag niet meer dan 1,5 graden opwarmen. En als we grote vervuilers niet aanpakken, gaan we ver voorbij die 1,5 graden. Sterker nog: als het zo doorgaat ...
Lees meer
Kook jij dit jaar het kerstmenu voor familie of vrienden? Dat kan een behoorlijke opgave zijn. Vooral als je dat zo duurzaam mogelijk wil doen. Geen zorgen, ...
Lees meer
Heb je iets te vieren en wil je een duurzaam feestmenu op tafel zetten? Dan is dit de inspiratie die jij zoekt! Wij hebben samen met biologische online ...
Lees meer