Met een groeiend aantal mensen op onze planeet, is er steeds meer voedsel nodig. Toch wordt ongeveer een derde van al het voedsel verspild. Ook wij als ...
Lees meer
Ook koffie en bier lopen gevaar door klimaatverandering. Zal daardoor het activisme een beetje toenemen? Steeds meer producten bevinden zich in de gevarenzone. ...
Lees meer
Pasen betekent het begin van de lente en een lang weekend. Een heerlijk vooruitzicht en – wat ons betreft - een prima reden om de keuken in te duiken! Om je ...
Lees meer
Is er straks wel genoeg energie, water en voedsel voor iedereen? Er komen steeds meer mensen bij en de aarde warmt op. Hoe krijgen we dat voor elkaar? ...
Lees meer
Je probeert zo duurzaam mogelijk te leven. Toch denk ik dat ook jij regelmatig voor groene dilemma ‘s staat. Dat je verleid wordt tot minder groene keuzes. Wat ...
Lees meer
Wist je dat bij een bruiloft meer CO₂ wordt uitgestoten dan een huishouden in een jaar uitstoot? Dit kan anders. 18 mei 2018 was mijn grote dag en ik deel ...
Lees meer
Vincent Vrolijk besloot Milieudefensie op te nemen in zijn testament. Dit is zijn verhaal.
Lees meer
Onder de paraplu Van Tuin tot Bord runnen Nijmeegse bewoners buurtmoestuinen met bijbehorende wijkrestaurants. “Soms zingen we onder het koken. Het maakt niet ...
Lees meer
Voorlichting over plantaardige voeding gaat vaak over mogelijke risico’s en te weinig over gezondheids- en milieuvoordelen. Diëtiste Lobke Faasen ontwikkelde ...
Lees meer
De gemeenschap van de Colombiaanse Hernando Chindoy ruilde de papaverteelt in voor koffie en fruit, en ontworstelde zich zo aan het drugsgeweld. “We zijn nu ...
Lees meer