7 duurzame uitvindingen die de wereld gaan veranderen

Is er straks wel genoeg energie, water en voedsel voor iedereen? Er komen steeds meer mensen bij en de aarde warmt op. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Misschien wel met deze 7 fantastische, duurzame uitvindingen.

1. Verticale landbouw

De aarde wordt voller en voller. Al die mensen moeten eten, maar hebben we daar in de toekomst nog wel voldoende landbouwgrond voor? Een van de oplossing voor ruimtegebrek is ’vertical farming’. Een soort flatgebouw maar dan voor groente en fruit.

vertical farming.jpg

2. Zonnedakpannen

Elon Musk onthulde een tijdje geleden de eerste zonnedakpannen. Musk zegt dat ze er beter uitzien, elektriciteit opwekken, langer meegaan en betere isolatie hebben. Ook zouden ze nog eens minder kosten dan een normaal dak. Als dat allemaal klopt, liggen ze in de nabije toekomst misschien ook wel op jouw dak.

elon.jpg

3. Innovatieve windturbines

Wind is een belangrijke bron van energie, maar er wordt ook veel over geklaagd. Sommigen mensen storen zich aan het geluid dat windmolens maken, of vinden ze gewoon niet mooi. Maar daar heeft het Franse NewWind iets op gevonden. Wat dacht je van deze sprookjesachtige kunstboom? Zelfs als er weinig wind is, wekt deze boom nog energie op!

 default-1464361044-529-new-wind-turbine-that-looks-like-a-tree-is-coming-to-paris.jpg

4. Zeewater dat je kunt drinken

In 1920 werd de eerste zonnedestillator ontworpen. Een apparaat waarmee je zout of brak water kan omtoveren in zoet water. Het apparaat bestaat uit 2 lagen. De bovenste laag wordt gevuld met zeewater. Dit zeewater wordt verwarmd door de zon en verdampt. De waterdamp wordt opgevangen in de onderste helft van de condensator en is nu zoet. Perfect voor landen die gebrek hebben aan drinkwater.

solar-seawater.jpg

5. Ananasleer

Schoenen gemaakt van een ananas? Op de Filipijnen maken ze sneakers die lijken of ze van leer zijn. In werkelijkheid zijn ze gemaakt  van de bladvezels van een ananas. Een milieuvriendelijk alternatief voor leer. Het heet Pinatex. Pinatex zorgt ook voor extra inkomsten voor de boeren. Dat komt omdat ze behalve de ananas nu ook de bladvezels kunnen verkopen. Win-win.

pinatex-pineapple-leather-ananas-anam-dezeen-ban.jpg

6. Dit rietje verandert vuil water in drinkwater

Een rietje dat van vuil water schoon water maakt. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Het werkt zo: Door aan het rietje te zuigen ontstaat er hoge druk in het buisje. Hierdoor  wordt het water door smalle vezels geperst, waardoor bacteriën en ander vuil worden opgevangen.

straw.jpg
7. Zelfvoorzienende tent

Deze duurzame tent verzamelt regenwater en slaat zonne-energie op. Hij is makkelijk opklapbaar en eenvoudig te vervoeren. Deze veelzijdige tenten zijn ontworpen met vluchtelingen in gedachten. Mensen die zijn verdreven door oorlogen, hongersnood of bijvoorbeeld klimaatverandering.

Abeer_Seikaly_woven_tent_1.jpg

 

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...