english

5 recepten voor een overheerlijk paasontbijt

Pasen betekent het begin van de lente en een lang weekend. Een heerlijk vooruitzicht en – wat ons betreft - een prima reden om de keuken in te duiken! Om je alvast in de stemming te brengen, hebben we op kantoor een rondje gemaakt met de favoriete paasrecepten van onze collega´s.

GIJS-ei

Bij het paasontbijt hoort natuurlijk een gekookt eitje. Gelukkig kun je voor een milieuvriendelijk ei kiezen: GIJS-ei. De kippen van David Janssen uit Veulen hebben vrije uitloop en krijgen lokaal voer te eten. Hoe te bereiden? Mijn voorkeur gaat naar 5 minuten. Beetje zout en peper erbij, en klaar. Soms is simpel gewoon het allerlekkerst! - Laura
Lees het recept hier.

Eieren

Cruesli met biologische yoghurt

Eigen cruesli is eigenlijk elke dag een aanrader, helemaal als je het zelf maakt. En wat blijkt? Het is gezond en ook nog eens heel makkelijk. De basis is havermout en verder kan je er van alles aan toevoegen; fruit, noten, honing, zonnebloempitten, noem maar op! - Sylvia
Lees het recept hier.

Veganistische bananenpannenkoeken

Dankzij deze veganistische bananenpannenkoeken met maple syrup en sinaasappelsap wordt je paasontbijt of -brunch een waar feestje. Ik betwijfelen of het gezond is met al die suikers, maar daar smaken ze niet minder door. Bovendien is het maar twee dagen per jaar Pasen, en dan mag je best wel een klein beetje snoepen. - Jurjen
Lees het recept hier.

Pannenkoeken

Havermout ontbijtcake

Voor wie van uitdaging houdt; kies voor ontbijtcake! Ook bij dit recept vormt havermout de basis, maar dit maal gaat het de oven in. Je bent al snel een uurtje verder maar dat dan heb je ook wat. En kinderen zijn er dol op! - Valesca
Lees het recept hier.

Croissants met aardbeienjam

Voor mij gaat er niks boven vers gebakken croissants. En zelfgemaakte jam mag uiteraard niet ontbreken. Wat je daarvoor nodig hebt is een flinke bak aardbeien, geleisuiker en citroensap. Niet het gezondste recept, maar wel een klassieker die nooit verkeerd valt! - Arjan
Lees het recept hier.

Croissants

Loading...