Milieudefensie wint rechtszaak voor gezonde lucht

De overheid moet luchtvervuiling aanpakken. Dat is het resultaat van een uitspraak in een rechtszaak van Milieudefensie tegen de Nederlandse Staat. De rechter gaf ons op alle punten gelijk. Goed nieuws dus voor iedereen die ademhaalt. Het geld voor de rechtszaak werd door het publiek bij elkaar gebracht.

Een doorbraak voor gezonde lucht

Campagneleider Anne Knol is enthousiast: “Dit is een regelrechte doorbraak voor gezonde lucht! We zijn blij dat de rechter de overheid opdraagt om de gezondheid van burgers beter te beschermen. De luchtvervuiling in Nederland moet nu echt aangepakt worden. Daardoor zullen minder mensen door luchtvervuiling ziek worden of doodgaan. Ook voor de miljoen longpatiënten in Nederland is dit zeer hoopvol nieuws.”

Luchtwachters controleren de overheid

300 luchtwachters houden nu in het hele land in de gaten of de overheid ook echt aan de slag gaat. Luchtwachters zijn vrijwilligers. Zij werken samen met Milieudefensie in 7 steden aan gezonde lucht. In deze steden veroorzaakt met name het verkeer de meeste vervuiling. Het gaat om: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Arnhem.

We hebben recht op gezonde lucht

Gezonde lucht is een mensenrecht, vindt Milieudefensie. Maar de lucht die we in Nederland inademen is nog helemaal niet gezond. Terwijl de oplossing zo simpel is: meer ruimte voor duurzaam vervoer.

Doe je mee? Ga naar de campagne Recht op gezonde lucht.

Meer over Milieudefensie

Loading...