Wat jij kan doen voor gezonde lucht en duurzaam verkeer

Wil jij je inzetten voor gezonde lucht en duurzaam verkeer, maar weet je niet waar je moet beginnen? Op deze pagina krijg je tips, handvatten en inspiratie om direct aan de slag te gaan.

Download de handleiding

Deze handleiding helpt je op een effectieve en leuke manier campagne te voeren voor gezonde lucht en duurzaam verkeer. Je krijgt allerlei handvatten, tips en achtergrondinformatie over bijvoorbeeld lobby, het betrekken en samenwerken met anderen en communicatie over en rondom jouw campagne. Met behulp van deze handleiding heb je impact en maak je het verschil. Ga direct aan de slag!

Download de handleiding

Gezonde lucht is een mensenrecht. Toch is er veel te veel luchtvervuiling in Nederland. En de oplossing is zo simpel: meer ruimte voor duurzaam verkeer, zoals de fiets en het openbaar vervoer.

Laat je inspireren

Gelukkig zijn er veel mensen in Nederland die in beweging komen voor gezonde lucht en duurzaam verkeer. Ze voeren bijvoorbeeld gesprekken met beleidsmakers, regelen acties en organiseren bijeenkomsten. De afgelopen tijd waren ruim 300 Luchtwachters actief. Ze hielpen ons enorm met de campagne en de rechtszaak voor gezonde lucht die we aanspanden tegen de Nederlandse Staat. Ze vertellen je daar graag over. Laat je inspireren!

Word lid van de Facebookgroep

Kom in contact met andere mensen die zich inzetten voor gezonde lucht en duurzaam verkeer. Je kunt elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en nieuwtjes delen. Natuurlijk kun je via deze weg ook te weten komen wie bij jou in de buurt actief is, zodat je met elkaar kunt afspreken. Samen sta je sterker.

Naar een groene en eerlijke wereld

Duurzaam verkeer en gezonde lucht zijn belangrijk voor de groene en eerlijke wereld waar Milieudefensie zich elke dag voor inzet. Wij willen dat duurzame oplossingen, zoals ov en elektrische deelauto's, voor iedereen bereikbaar zijn. Dat kan best. Door vervuilen duurder te maken en de sterkste schouders de zwaarste lasten te laten dragen. Samen krijgen we dat voor elkaar.

Nog meer

Loading...