Milieudefensie Purmerend

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Purmerend is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Bij Milieudefensie Purmerend zijn we in totaal met 6 actieve leden. Daarbij zijn er zo'n 65 mensen die op een of andere manier actief zijn. De afdeling bezoekt veel fractievergaderingen van de gemeente Purmerend en spreekt daar in over milieuonderwerpen. Ook volgen wij seminars over milieuwetgeving, energiebesparing en warmte.

Wat doen we

  • Wij zijn vooral lokaal actief en organiseren verschillende publieksacties.
  •  We doen mee aan de Nationale Zaaidag in april.
  • In het verleden hebben we het Repaircafé uitgebreid en verzelfstandigd.
  • 30 vrijwilligers onderhouden een oude fruitboomgaard en geven cursussen en informatie over bijvoorbeeld snoei-technieken.
  • Samen met 12 inwoners hebben we de Bomengroep opgericht. Deze groep is nu actief in 5 wijken. Bewoners signaleren bomenkap in hun wijk.
  • We voeren actie voor schone lucht door deelname aan de Luchtwachters-campagne.
  • We hebben een voorstel ingediend bij de gemeente voor maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Doe mee aan de Nationale Zaaidag in Purmerend!

Vind jij die kale, saaie stukken grond in Purmerend ook treurig om te zien? Doe dan mee aan de Nationale Zaaidag in Purmerend! Op donderdag 22 april 2021 zaaien we bloemen in op 4 locaties in de stad. Help je mee? Meld je aan door een mail te sturen naar purmerend@milieudefensie.nl met daarin jouw naam, adres en telefoonnummer. Onze coördinator neemt dan contact met je op met meer informatie.

Bestanden

 

Loading...