english

Luchtwachters opnieuw in actie voor gezonde lucht!

Zaterdag 21 april kwamen Luchtwachters uit 6 steden opnieuw in actie. Dit keer gingen ze de straat op om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen voor de petitie ‘Recht op gezonde lucht’. En met succes! Met ruim 600 nieuwe handtekeningen zijn we weer een stap dichterbij gezonde lucht, duurzaam verkeer en leefbare steden.

Meer ruimte voor schoon verkeer

Luchtwachters komen op voor het recht op gezonde lucht. Samen met Milieudefensie zetten zij zich in voor meer ruimte voor fietsen, wandelen en openbaar vervoer en minder ruimte voor vervuilend verkeer, zoals auto’s, brommers en busjes.

Teken de petitie

Met zoveel mogelijk handtekeningen voor de petitie zullen de gemeenten en het Rijk worden aangespoord om snel werk te maken van gezonde lucht en duurzaam verkeer. De Luchtwachters waren op 21 april actief in Utrecht, Den Bosch, Arnhem, Leiden, Amsterdam en Uden. Teken nu gelijk de petitie.

Luchtvervuiling is een groot en urgent probleem

Op dit moment worden op veel plekken de Europese luchtkwaliteitsnormen overschreden. En dat is een groot probleem. Ongemerkt roken we elke dag net zoveel schadelijke stoffen in als in de rook van 5 sigaretten zit, gewoon door lucht in te ademen. Langs drukke wegen ligt het aantal meegerookte sigaretten nog hoger. Het is al jaren duidelijk dat luchtvervuiling leidt tot ernstige aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, chronische longziekten en longkanker. Daarom vinden de Luchtwachters dat er snel actie moet worden ondernomen.

Wil jij ook gezonde lucht? Teken de petitie!

Lees verder:

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...