english

Hoe kom jij thuis van het gas af?

Heb je een koophuis en wil je van het gas af? Dan zijn er genoeg opties om jouw huis gasvrij te maken. We helpen je graag om die eerste stap te zetten! Hieronder vind je een aantal opties om energie te besparen of gebruik te maken van andere energiebronnen.

Welke opties het best bij jouw situatie passen hangt mede af van jouw woning. Wees creatief en ga aan de slag!

1. Goede isolatie
Om te wonen zonder gas is goede isolatie van je huis onmisbaar. Denk hierbij aan driedubbel glas, dakisolatie en het opvullen van kieren. Goede isolatie maakt jouw huis comfortabel en bespaart op je maandelijkse energierekening, want je kan prima vooruit met een kleiner duurzaam verwarmingssysteem. Meer weten over isolatie? Bekijk dit artikel van Milieu Centraal.

2. Veilig en gemakkelijk koken
Wonen zonder gas betekent dat je kunt overschakelen op elektrisch koken met een inductiekookplaat. Koken op inductie is prettig in gebruik, veilig, en de plaat is eenvoudig schoon te maken. Meer weten over inductie koken? Bekijk dit artikel van Plezier in de keuken.

3. Je huis anders verwarmen
Elektrische verwarmingssystemen worden steeds vaker gebruikt als alternatief voor gas. Dit zijn vaak individuele systemen per huis. Maar een gezamenlijke warmtebron laten aanleggen voor je huizenblok of je huis aansluiten op een warmtenet voor de hele wijk kan ook! Meer weten? Bekijk dit artikel van HierVerwarmt.

RS41618_PeterFinal_HR-lpr.jpg
RS41618_PeterFinal_HR-lpr.jpg

4. Warm water
Er zijn meerdere manieren om warm water in huis te hebben zonder gas te gebruiken. Met water uit een warmtepomp, zonneboilersysteem of directe elektrische verwarming kun je prima douchen of de afwas doen. Meer leren? Bekijk dit artikel van Energieaanbieding.

5. Je eigen energie opwekken
Elektriciteit en warmte kun je misschien wel zelf opwekken! Dat is niet alleen leuk, maar ook lucratief. Zo kun je investeren in zonnepanelen, maar ook in windenergie projecten. Hoe kan jij dit zelf doen? Bekijk dit artikel van de Consumentenbond.

6. Overstappen op groene stroom
Als je zelf onvoldoende energie kunt opwekken kun je ook overstappen op groene stroom via een duurzame energieleverancier. Energieleveranciers vergelijken? Bekijk dit artikel op onze site.

Loading...