Duurzaam energie vergelijken: de groenste energieleveranciers

Door energieleveranciers te vergelijken kun je flink besparen op je energierekening. Maar energie vergelijken kan ook op duurzaamheid: zo is groene energie beter voor het klimaat. Bekijk hier wat de meest duurzame energieleveranciers van Nederland zijn.

Onze energie kan van verschillende bronnen komen. De keuzes die leveranciers daarin maken, kunnen een groot verschil maken voor het milieu, het klimaatprobleem en de toekomst van onze energie. Wat kies jij? Stroom uit een kerncentrale of van Hollandse zon en wind?

Energieleveranciers vergelijken op duurzaamheid

Energie vergelijken op duurzaamheid kan nu heel makkelijk. De Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE onderzochten de duurzaamheid van 25 energieleveranciers. Deze kwamen het beste uit de test

Deze bedrijven leveren bijna alleen maar stroom die is opgewekt met windmolens en zonnepanelen. Ook werken zij actief mee aan de overstap naar schone energie. Andere koplopers zijn Energy Zero, Greenchoice, HVC Energie, EasyEnergy, Vandebron en Eneco.

Duurzame energieleveranciers vergelijken en direct uitrekenen wat je kwijt bent per maand? Bekijk dan de energievergelijker van WISE.

 

nieuws-grafiek-leveranciers-2021-consumentenmarkt.png

 

Bron: Consumentenbond

Laatst geüpdatet op 1 juni 2023.

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...