english

Duurzaam energie vergelijken: de groenste energieleveranciers

Door energieleveranciers te vergelijken kun je flink besparen op je energierekening. Maar energie vergelijken kan ook op duurzaamheid: zo is groene energie is beter voor het klimaat. Bekijk hier wat de meest duurzame energieleveranciers van Nederland zijn.

Onze energie kan van verschillende bronnen komen. De keuzes die leveranciers daarin maken, kunnen een groot verschil maken voor het milieu, het klimaatprobleem en de toekomst van onze energie. Wat kies jij? Stroom uit een kerncentrale of van Hollandse zon en wind?

Energie vergelijken op duurzaamheid kan nu heel makkelijk. De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE onderzochten de duurzaamheid van 30 energieleveranciers. Pure Energie, Qurrent en 'om' kwamen als groenste uit de test. Deze bedrijven leveren alleen stroom die is opgewekt met windmolens en zonnepanelen in Nederland. Ook werken zij actief mee aan de overstap naar schone energie. Andere voorlopers zijn Vandebron, Powerpeers, Huismerk Energie, Greenchoice, Eneco en HVC.

Duurzame energieleveranciers vergelijken en direct uitrekenen wat je kwijt bent per maand? Bekijk dan de energievergelijker van WISE.

Energievergelijker.jpeg

 

Bron: Consumentenbond

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan
Loading...