Mathijs schenkt met belastingvoordeel

Mathijs schenkt jaarlijks een vast bedrag met belastingvoordeel. Hij vertelt ons waarom hij dat doet.

Wie is Mathijs  
Mathijs woont in Utrecht met zijn vrouw en twee kinderen. Hun huis is onderdeel van een woonproject van 14 huishoudens dat ze zelf ontwikkeld én gebouwd hebben. Hij werkt bij de provincie Noord-Brabant waar hij zich bezighoudt met fietsbeleid.

Waarom steun je Milieudefensie?

De kracht van Milieudefensie is dat jullie campagnes dichtbij en ver weg combineren. Van luchtvervuiling in je eigen straat tot oneerlijke vrijhandelsverdragen. 

Milieudefensie is voor mij de deskundige luis in de pels die overzicht heeft, aangeeft hoe het óók kan en mensen in actie krijgt. Bijvoorbeeld de ‘duurzame hiërarchie van het geven’ uit de laatste Actief; erg goed.

Duurzame_hierarchie_geven (1).jpg

Wat is schenken met belastingvoordeel?
Als je voor minimaal 5 jaar een vast bedrag aan ons schenkt, dan kun je dat bedrag jaarlijks van de belasting aftrekken. Hoe? Met een periodieke schenkingsovereenkomst. Dat klinkt ingewikkeld maar het is heel eenvoudig: je hoeft alleen een formulier in te vullen.  Zo kun je extra doneren zonder dat je daar meer voor betaalt. En kunnen wij nóg meer doen voor het milieu. Meer weten? 

Kijk op milieudefensie.nl/schenken

Ben je door je betrokkenheid anders gaan leven?

Dat kan niet anders; door de informatie en kennis die je dankzij Milieudefensie krijgt pas je bewust en ongetwijfeld ook onbewust je gedrag aan. Ik eet bijvoorbeeld minder vlees en palmolie en vlieg vrijwel nooit. En afgelopen jaar ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer gaan demonstreren, de klimaatmarsen in Amsterdam en Den Haag. Ik vind het ongelofelijk krachtig dat de jeugd de generaties boven hen ter verantwoording roept. Ik wil ze laten zien dat ik ze daarin steun en dat het tijd is voor andere keuzes.

Waarom schenk je met belastingvoordeel?

Door jullie te steunen hoop ik een betere wereld door te kunnen geven aan mijn kinderen. Structureel schenken zie ik als een manier om 100% zelf te bepalen waar mijn belastinggeld naar toe gaat.

Was het makkelijk om dit te regelen?

Ja, zowel Milieudefensie als de Belastingdienst maken het je echt gemakkelijk.

Ook schenken met belastingvoordeel? >

Loading...