Mathijs schenkt met belastingvoordeel

Mathijs schenkt jaarlijks een vast bedrag met belastingvoordeel. Hij vertelt ons waarom hij dat doet.

Wie is Mathijs  
Mathijs woont in Utrecht, samen met zijn vrouw en zoon. Zijn dochter is al uitgevlogen. Hij werkt aan fietsbeleid bij de provincie Noord-Brabant, en dan vooral aan de Brabantse snelfietsroutes. Zijn passie? Fietsen! En verder zette hij zich de afgelopen jaren in voor een woonproject: ‘Met 14 huishoudens ontwikkelden en bouwden we onze eigen huizen. Ik was voorzitter van de CPO-vereniging.’.

Waarom steun je Milieudefensie?

Als ik aan Milieudefensie denk, denk ik nog altijd aan de strijd tegen Schiphol, tegen de groei van de luchtvaart. Als oud-eigenaar van een stukje Bulderbos logeerde ik lang geleden een paar keer in de caravan die de vijfde baan moest tegenhouden.

Meer recent liep ik een een aantal keer mee met de Klimaatmars. Ik vind het ongelooflijk belangrijk en krachtig dat de jeugd mijn generatie en alle generaties boven en onder mij ter verantwoording roept. Ik wil ze laten zien dat ik ze daarin steun en dat het tijd is voor grote, andere keuzes.

Ben je door je betrokkenheid bij Milieudefensie anders gaan leven?

Dat kan niet anders. Door de informatie en kennis die ik dankzij Milieudefensie krijg, pas ik bewust en ongetwijfeld ook onbewust mijn gedrag aan.

Wat is schenken met belastingvoordeel?
Als je voor minimaal 5 jaar een vast bedrag aan ons schenkt, dan kun je dat bedrag jaarlijks van de belasting aftrekken. Hoe? Met een periodieke schenkingsovereenkomst. Dat klinkt ingewikkeld maar het is heel eenvoudig: je hoeft alleen een formulier in te vullen.  Zo kun je extra doneren zonder dat je daar meer voor betaalt. En kunnen wij nóg meer doen voor het milieu. Meer weten? 

Kijk op milieudefensie.nl/schenken

Is de reden waarom je Milieudefensie steunt veranderd?

Nee, eigenlijk niet. Milieudefensie is nog steeds de luis-in-de-pels die overzicht heeft, een duidelijke boodschap heeft en niet loslaat.

Waarom ben je blij dat Milieudefensie actief is?

Omdat er nog altijd, dichtbij en ver weg, actie nodig is om de wereld duurzamer te maken.

Waarom schenk je met belastingvoordeel?

Ik vind dat Milieudefensie onafhankelijk, eerlijk en zichtbaar moet kunnen blijven strijden voor een betere wereld. Het is een van de dingen die ik van mezelf moet doen om te kunnen zeggen dat ik heb geprobeerd om deze wereld beter door te geven aan de generaties na ons. Structureel schenken zie ik als een manier om 100% zelf te bepalen waar mijn belastinggeld naar toe gaat.

Is het makkelijk om dit te regelen?

Jazeker, zowel Milieudefensie als de Belastingdienst maken het je echt gemakkelijk.

Wil je meer weten?

Neem contact op met onze relatiemanager Martine van der Heul via schenken@milieudefensie.nl

Ook schenken met belastingvoordeel?

Loading...