Bastiaan schenkt met belastingvoordeel

Bastiaan schenkt jaarlijks een vast bedrag met belastingvoordeel. Hij vertelt ons waarom hij dat doet.

Wie is Bastiaan?
Bastiaan Anink woont in Amsterdam, met zijn vrouw en 2 kinderen. Hij werkt als IT-er bij Vattenfall. Daar draagt hij bij aan het vergroenen van Nederland en Europa. Hij is breed geïnteresseerd: in politiek, wetenschap, literatuur en kunst. Ook geeft hij les in taiji quan, een Chinese vechtsport.

Hoe is jouw levensstijl?

Ik ben een echt stadsmens. Ik houd van de dynamiek van Amsterdam maar ga ook graag de stad uit, om lekker te roeien, zeilen of fietsen. En ik vind het heerlijk om thuis te zijn. Ik leef heel lokaal, alles wat ik doe is op fiets- en loopafstand. Ik probeer mijn ecologische voetafdruk klein te houden, zonder daar al te krampachtig over te doen.

Wat raakt je als je aan het milieu denkt?

Veel milieuproblemen raken mij. Sinds het rapport van de Club van Rome ben ik me ervan bewust dat we de aarde uitputten met onze manier van leven. Daarom moeten we onze CO2-uitstoot en consumptie drastisch terugschroeven. Ik ben niet echt een pessimist maar soms wanhoop ik wel als ik zie wat er allemaal anders moet.

Waarom ben je blij dat Milieudefensie actief is?

Jullie hebben kennis van zaken en ik vind het goed dat jullie milieuproblemen op diverse manieren aanpakken: met actie, lobby en goede rechtszaken bijvoorbeeld. Zo maken jullie duidelijk dat het milieu belangrijk is voor mensen. Denk bijvoorbeeld aan de vervuiling door Schiphol maar ook aan de oliewinning in Nigeria door Shell, en de gevolgen voor de mensen daar.

Wil je ook schenken met belastingvoordeel?
Fijn! Dat levert ons voordeel op en jou ook: wij zijn zeker van jouw steun en jij krijgt je schenking voor een groot deel terug van de Belastingdienst. Zo hebben we meer slagkracht om ons in te zetten voor een eerlijke en groene wereld die nog lang meegaat. Het is eenvoudig te regelen met een periodieke schenkingsovereenkomst. Daarin leg je je schenking voor minimaal 5 jaar vast. Hoe groot je belastingvoordeel is hangt af van je inkomen en je leeftijd.

Wat is je laatste klimaatbewuste actie?

Ik ben mede-eiser in het rechtszaak tegen Shell.

Waarom schenk je met belastingvoordeel?

Ik vind dat Milieudefensie goed werk verricht. Door op regelmatige basis te schenken draag ik bij aan de stabiliteit van de organisatie. En via het belastingvoordeel betaalt de overheid mee aan een krachtiger Milieudefensie en dat vind ik een goede zaak.

Wil je meer weten?

Neem contact op met onze relatiemanager Esther Martens: 020 550 74 24, esther.martens@milieudefensie.nl.

Ook schenken met belastingvoordeel?

Loading...