Fanny schenkt met belastingvoordeel

Fanny schenkt jaarlijks een vast bedrag met belastingvoordeel. Ze vertelt ons waarom ze dat eigenlijk doet.

Wie is Fanny
Fanny werkt in het middelbaar beroeps- en volwassenenonderwijs. Ze woont samen met haar partner in Haarlem. Hun kinderen zijn al enige tijd uit huis.

Waarom steun je Milieudefensie?

De onderwerpen luchtvervuiling, ontbossing, klimaatverandering en onverantwoord ondernemen van multinationals baren mij zorgen. Jullie pakken deze onderwerpen aan en dat vind ik heel belangrijk.

Ben je door je betrokkenheid anders gaan leven?

Ja, ik leef steeds bewuster, omdat ik meer en meer besef hoe ik met mijn levensstijl het milieu belast. Ik eet al jaren geen vlees en koop biologisch voedsel. Bij voorkeur pak ik de fiets of het OV; de auto en het vliegtuig gebruik ik zo min mogelijk. En ik koop graag tweedehands. In onze woning streven we naar een zo laag mogelijk energieverbruik: we gebruiken energie van de zon, ook om ons water te verwarmen.

Wat is schenken met belastingvoordeel?
Als je voor minimaal 5 jaar een vast bedrag aan ons schenkt, dan kun je dat bedrag jaarlijks van de belasting aftrekken. Hoe? Met een periodieke schenkingsovereenkomst. Dat klinkt ingewikkeld maar het is heel eenvoudig: je hoeft alleen een formulier in te vullen. Afhankelijk van je inkomen en situatie kan dat wel 52% voordeel opleveren. Zo kun je extra doneren zonder dat je daar meer voor betaalt. En kunnen wij nóg meer doen voor het milieu. Meer weten? 

Kijk op milieudefensie.nl/schenken

Waarom steun je ons met belastingvoordeel?

Structurele aandacht voor het milieu is hard nodig. Door Milieudefensie langdurig financieel te steunen draag ik mijn steentje bij aan een mooie, eerlijke en groene wereld. En het is heel eenvoudig te regelen. Ik hoefde alleen een formulier in te vullen en op te sturen.

Wil je meer weten?

Neem contact op met onze relatiemanager Esther Martens: 020 550 74 24, esther.martens@milieudefensie.nl.

Schenk ook met belastingvoordeel

Loading...