english

Actrice Sophie schenkt met belastingvoordeel

Sophie is een trouwe donateur. Ze schenkt jaarlijks een vast bedrag met belastingvoordeel. Ze vertelt ons waarom ze dat eigenlijk doet.

Wie is Sophie
Ik ben actrice en trotse moeder van een dochter. Ik werk bij Productiehuis Plezant. We maken uiteenlopende voorstellingen, altijd om een open en eerlijk gesprek in gang te zetten. 

Waarom steun je Milieudefensie?

Omdat jullie mens en maatschappij wakker schudden en ervoor zorgen dat milieuzaken op de politieke agenda komen. Jullie geven de natuur en mensen die getroffen worden een stem.

Nu ik moeder ben, vind ik dit nog belangrijker: in wat voor wereld groeit mijn kind op? Hopelijk in een bewuste, duurzame, diverse, vredelievende wereld waarin alles en iedereen – mens, dier en milieu – oog heeft voor elkaar. We moeten deze aardbol met elkaar delen, laten we er iets moois en blijvends van maken.

Wat is schenken met belastingvoordeel?
Als je voor minimaal 5 jaar een vast bedrag aan ons schenkt, dan kun je dat bedrag jaarlijks van de belasting aftrekken. Hoe? Met een periodieke schenkingsovereenkomst. Dat klinkt ingewikkeld maar het is heel eenvoudig: je hoeft alleen een formulier in te vullen. Afhankelijk van je inkomen en situatie kan dat wel 52% voordeel opleveren. Zo kun je extra doneren zonder dat je daar meer voor betaalt. En kunnen wij nóg meer doen voor het milieu. Meer weten? 

Kijk op milieudefensie.nl/schenken

Wat is je laatste milieubewuste actie?

We hebben alle babyspullen en -kleding tweedehands gekregen van familie en vrienden. We willen zo min mogelijk nieuw kopen. Er is al zoveel van alles en je gebruikt het maar kort. Door mijn betrokkenheid bij Milieudefensie ben ik bewuster geworden. Ik koop nu meer biologisch. En dit jaar ben ik van bank overgestapt! Van de ING naar de ASN. Dat voelt heel goed. Ik kon echt niet meer achter de ING staan.

Waarom schenk je met belastingvoordeel?

Ik schenk nu een vast bedrag voor 5 jaar. Dat vind ik belangrijk, omdat er een lange adem nodig is om milieuproblemen aan te pakken. En door op deze manier te schenken kan ik meer bijdragen voor hetzelfde geld.

Ook schenken met belastingvoordeel? >

Zij schenken ook met belastingvoordeel

Schenken voor ons klimaat...

"Het gaat niet goed met ons klimaat. Clubs als Milieudefensie zijn belangrijk om mensen wakker te schudden en te houden."
“Ik steun Milieudefensie omdat ik vind dat het milieu veel te weinig aandacht krijgt. Door periodiek te schenken draag ik bij aan de stabiliteit van de organisatie en betaalt de overheid mee aan een krachtiger Milieudefensie.”
“Het baart me grote zorgen dat we onze aarde uitputten ten koste van volgende generaties en de planten en dieren. Ik steun Milieudefensie via een periodieke schenking en ik hoop dat meer mensen dat gaan doen. Onze wereld is het waard.”
Loading...