english

Actrice Sophie Schut schenkt met belastingvoordeel

Sophie Schut is een trouwe donateur. Ze schenkt jaarlijks een vast bedrag met belastingvoordeel. Sophie vertelt ons waarom ze dat eigenlijk doet.

Wie is Sophie Schut?

Ik ben actrice en studeer daarnaast Wijsbegeerte. Ik ben net bevallen van mijn eerste kindje, een dochter!

Waarom steun je Milieudefensie?

Omdat jullie mens en maatschappij wakker schudden en ervoor zorgen dat milieuzaken op de politieke agenda komen. Jullie geven de natuur en mensen die getroffen worden een stem.

Nu ik moeder ben, vind ik dit nog belangrijker: in wat voor wereld groeit mijn kind op? Hopelijk in een bewuste, duurzame, diverse, vredelievende wereld waarin alles en iedereen – mens, dier en milieu – oog heeft voor elkaar. We moeten deze aardbol met elkaar delen, laten we er iets moois en blijvends van maken.

Wat is schenken met belastingvoordeel?
Als je voor minimaal 5 jaar een vast bedrag aan ons schenkt, dan kun je dat bedrag jaarlijks van de belasting aftrekken. Hoe? Met een periodieke schenkingsovereenkomst. Dat klinkt ingewikkeld maar het is heel eenvoudig: je hoeft alleen een formulier in te vullen. Afhankelijk van je inkomen en situatie kan dat wel 52% voordeel opleveren. Zo kun je extra doneren zonder dat je daar meer voor betaalt. En kunnen wij nóg meer doen voor het milieu. Meer weten? 

Kijk op milieudefensie.nl/schenken

Wat is je laatste milieubewuste actie?

We hebben alle babyspullen en -kleding tweedehands gekregen van familie en vrienden. We willen zo min mogelijk nieuw kopen. Er is al zoveel van alles en je gebruikt het maar kort. Door mijn betrokkenheid bij Milieudefensie ben ik bewuster geworden. Ik koop nu meer biologisch. En dit jaar ben ik van bank overgestapt! Van de ING naar de ASN. Dat voelt heel goed. Ik kon echt niet meer achter de ING staan.

Waarom schenk je met belastingvoordeel?

Ik schenk nu een vast bedrag voor 5 jaar. Dat vind ik belangrijk, omdat er een lange adem nodig is om milieuproblemen aan te pakken. En door op deze manier te schenken kan ik meer bijdragen voor hetzelfde geld.

Lees hier alles over schenken met belastingvoordeel >

Schenken voor ons klimaat...

"Mijn naam is Sophie Schut. Ik ben actrice en speelde onder andere in de musical De Tweeling en Soldaat van Oranje. Sinds dit jaar schenk ik met belastingvoordeel. En daar heb ik geen spijt van, want het gaat niet goed met ons klimaat. Ik heb niet het idee dat iedereen daar de noodzaak van inziet, dus zijn clubs zoals Milieudefensie belangrijk om mensen wakker te schudden en te houden."
“Ik steun Milieudefensie omdat ik vind dat het milieu veel te weinig aandacht krijgt. Door periodiek te schenken draag ik bij aan de stabiliteit van de organisatie en betaalt de overheid mee aan een krachtiger Milieudefensie.”
“Het baart me grote zorgen dat we onze aarde uitputten ten koste van volgende generaties en de planten en dieren. Ik steun Milieudefensie via een periodieke schenking en ik hoop dat meer mensen dat gaan doen. Onze wereld is het waard.”
Loading...