english

Bel je Bank-actie: samen vragen we de banken te stoppen met ontbossing

Dit najaar bellen wij de banken plat met één prangende vraag: 'Wanneer stoppen jullie met geld steken in palmolie?' Op 17 november ging deze actie van start op de Dam in Amsterdam. En het mooie is: Jij kunt ook nog meedoen!

MD-MD-BEL JE BANK 0231.JPGSaka Hote! Oftewel: Bescherm de bossen! Lulu Salasiwa en Nora Salasiwa, twee van de vele tientallen vrijwilligers op de Dam. Lulu en Nora zetten zich samen met een groep in Moordrecht in voor behoud van regenwoud op de Molukken. Bekijk hier het fotoverslag.

Zonder dat hun klanten het weten, steken ABN AMRO, ING en Rabobank geld in de palmolie-industrie. Met geld van deze Nederlandse banken wordt eeuwenoud regenwoud verwoest. Mensen worden van hun land verjaagd, dieren sterven uit. Wil jij ook dat jouw bank stopt met palmolie?
> Bezoek onze Actiebank voor tips hoe jij deze banken onder druk kan zetten

Landelijke actie op de Dam

21 steden, 200 belteams, 3500 klachten. Dat is het resultaat van de landelijke Bel je Bank-actie op 17 november. Op de Dam in Amsterdam stond een reusachtig callcentrum. Hier zat een belteam klaar van tientallen mensen, waaronder BN' er Froukje Jansen.

 

Zo kan jij thuis meedoen

Leuk dat je mee wilt doen. Je kunt de banken bellen, appen, reviewen of berichten sturen.
> Kijk in onze Actiebank voor tips hoe jij deze banken onder druk kan zetten

 

Noodoproep: geen geld naar grote klimaatvervuilers

De wereld warmt gevaarlijk op. Alleen als íedereen meedoet, kunnen we de grootste klimaatrampen nog voorkomen. Wij lieten onderzoeken of 29 grote bedrijven ook meedoen. En wat blijkt: zij gaan gewoon door met vervuilen alsof er geen klimaatcrisis is. Het is tijd om deze bedrijven nú aan te pakken. Doe je mee?

Loading...