english

Sit-in bij ING in Brussel: waarom deze actie jou ook aangaat

ING staat op het punt een grote fout te maken. De bank wil een nieuwe lening geven aan het palmoliebedrijf SOCFIN. Samen met tientallen betogers sturen wij ING in Brussel vandaag een boodschap: Doe het niet! Dit bedrijf gebruikt het geld namelijk vaak om land te stelen, regenwoud te kappen en mensenrechten te schenden. Jij kunt deze actie helpen, ook als je niet in Brussel bent.

ING zegt zich "verre te houden van ontbossing van het tropisch regenwoud" maar de praktijk is anders. De lening van 15 miljoen die de ING wil geven aan SOCFIN is absoluut niet duurzaam en druist in tegen het eigen duurzaamheidsbeleid van de bank. Samen laten we vandaag ING weten dat ze geen geld meer moeten lenen aan dit bedrijf.

Banken steunen volop foute palmoliebedrijven

Palmoliebedrijf SOCFIN is slechts een voorbeeld van de honderden misstanden in de palmolie-industrie. Dit jaar publiceerde Milieudefensie 2 rapporten waarin naar voren kwam dat ABN AMRO, ING en Rabobank miljarden euro's stoppen in foute palmoliebedrijven. Ook laten deze banken beleggers onbewust geld steken in palmoliebedrijven die regenwoud kappen en land roven van de bevolking.
--> Lees het rapport Draw the Line
--> Lees het rapport over palmolie in beleggingsfondsen

Help het regenwoud beschermen

Niet alleen de ING stopt geld in de palmolie industrie. Ook ABN AMRO en Rabobank stoppen miljarden euro's in deze industrie. Na 18 jaar misstanden is het tijd voor de banken om de palmolie industrie gedag te zeggen. Al meer dan 21.000 mensen hebben de banken een ansichtkaart gestuurd met de eis zich terug te trekken uit de palmolie.

Zorg dat Shell zich aan de uitspraak van de rechter houdt

Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze nu een kaartje.

Loading...