english

Beleggen bij ABN AMRO, ING en Rabobank: zo duurzaam is dat niet

Beleg je bij ABN AMRO, ING of Rabobank? Dan hebben zij jou niet verteld dat je mogelijk belegt in de kap van het regenwoud. Dit blijkt uit een rapport van SOMO, in opdracht van Milieudefensie. ABN AMRO, ING en Rabobank informeren beleggers niet dat hun beleggingsfondsen bomvol foute palmoliebedrijven zitten.

Zonder het klanten te vertellen, laten ABN AMRO, ING en de Rabobank hun klanten investeren in beleggings­fondsen waar controversiële palm­olie­bedrijven in voor­ komen. In de beleggingsfondsen die deze banken aan­bieden, bevinden zich minstens 30 verschillende palm­olie­bedrijven. De banken strijken commissies op, terwijl beleggers zonder het te weten de kas vullen van palm­olie­bedrijven. Hier zitten ook palm­olie­bedrijven bij, die zo vaak de fout in zijn gegaan dat ze niet eens door de eigen duurzaamheids­-check van de banken zouden komen. De banken durven zelf geen zaken te doen met deze bedrijven, maar bieden wel beleggingen aan in deze bedrijven aan particuliere beleg­gers. Milieudefensie roept de banken op elke vorm van financiering van de palm­olie-industrie te staken.

RS2497_FOE_RIAU-71-scr.jpg

Wil je een snel overzicht van de feiten en cijfers in het rapport? Lees dan de factsheet.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Beleggen bij ABN AMRO, ING en Rabobank: zo duurzaam is dat niet'
Rapport Palmolie.pdf — 736 KB

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Loading...