Cursus creatief rekenen met Shell, door Ilse Warringa

Shell goochelt met cijfers om groener te lijken. Maar wat betekent dat voor de kwartaalcijfers die de oliereus vandaag presenteert? Volg de cursus Creatief Rekenen met Shell waarvoor Ilse Warringa in de huid kroop van Shelly. Zij laat zien hoe Shell ons misleidt.

Shelly legt uit hoe het werkt

Shell beweert steeds dat ze niet echt hoeven te veranderen om aan het vonnis in de Klimaatzaak te voldoen. De cijfers die ze vandaag presenteren, laten zien dat dit absoluut niet klopt. Wat de kwartaalcijfers wel laten zien, is dat Shell heel creatief met cijfers omgaat. Zelfs journalisten van grote kranten begrijpen vaak niet hoe de cijfers van Shell tot stand komen.

Daarom kroop Ilse Warringa voor ons in de huid van Shelly. In een geweldig filmpje legt ze precies uit hoe Shell ons misleidt met cijfers die helemaal niet groen zijn. Kijk hier de cursus Creatief Rekenen met Shell:

Extra onderbouwing cijfers

Het grootste deel van de uitstoot van Shell (85-90%), wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld het gebruik van benzine die Shell verkoopt. Dit noemen we scope-3. Het is vooral deze uitstoot die Shell volgens de uitspraak van de rechter zou moeten halveren. Met de stap die Shell vandaag aankondigt, komt het daar niet eens in de buurt. We roepen Shell dan ook op om zo snel mogelijk ál zijn emissies te halveren, dus ook die van zijn producten.

Scope 1: de uitstoot van Shell's eigen productieprocessen
Scope 2: de uitstoot van door Shell ingekochte energie
Scope 3: vooral de uitstoot door het gebruik van de producten van Shell (85-90%)

Steun onze rechtszaak tegen Shell

In mei wonnen we de Klimaatzaak van Shell. Maar Shell gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Dat betekent dat wij waarschijnlijk halverwege 2023 opnieuw tegenover Shell in de rechtbank staan. Rechtszaken tegen grote en en machtige bedrijven als Shell kosten extreem veel geld. Wij willen je daarom vragen ons te helpen. Dat kan door een donatie op klimaatzaakshell.nl

Geef tegengas: stuur Shell een sms

Shell moet van de rechter zijn uitstoot met 45% verminderen in 2030. Toch wil Shell vanaf 2024 boren naar gas onder de Wadden. Samen met de Waddenvereniging roepen wij Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Doe je mee?

Loading...