english

Shells productie en uitstoot groeien nog zeker tot 2032

AMSTERDAM, 9 FEBRUARI 2021 - Ondanks Shells klimaatambitie uit 2017 stoot Shell elk jaar meer CO2 uit. De komende 11 jaar groeit de olie- en gasproductie zelfs, dat concludeert Milieudefensie in het rapport ‘Groene Woorden, fossiele daden: Shells klimaatambitie onder de loep’ op basis van gegevens over Shells gerealiseerde en geplande investeringen uit de zogenaamde Rystad Energy database.

Volgens Milieudefensie moeten de claims van Shell met argusogen worden bekeken. Nine de Pater van Milieudefensie: "Wederom blijkt uit de daadwerkelijke cijfers dat er een groot verschil is tussen Shells woorden en Shells investeringen: de woorden zijn groen de investeringen zwart. Tot 2032 groeit Shells olie- en gasproductie alleen maar en ondanks de klimaatambitie uit 2017 stoot Shell elk jaar méér CO2 uit. Shell moet op 11 februari een radicaal andere koers aankondigen als we de klimaatdoelen nog willen halen. Maar als we naar de resultaten van de afgelopen jaren en de projecties van toekomstige CO2 uitstoot kijken dan ziet Milieudefensie het somber in."

Compensatie en CCS geen realistische opties

Om de CO2-productie van de komende 30 jaar te compenseren zou een bos moeten worden aangeplant dat ongeveer 10x zo groot is als Nederland. Ook het afvangen en opslaan van CO2 uit de lucht (CCS) is niet de snelle stap die nodig is volgens Milieudefensie. Daarvoor zijn ongeveer tweehonderd CCS installaties nodig waarvan er pas nul in bedrijf zijn.

Rapport Groene woorden, fossiele daden: Shell klimaatambitie onder de loep
one pager - groene woorden fossiele daden.pdf

Foto: Milieudefensie/Larsomat

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...