Steun onze rechtszaak tegen Shell

scroll

Scroll

We wonnen de Klimaatzaak tegen Shell. Een fantastische overwinning. Dat Shell in hoger beroep ging laat al zien dat zij niet willen werken aan een eerlijk klimaatbeleid. Sterker nog, Shell heeft maar liefst 813 nieuwe olie- en gasprojecten gepland. Daarmee verergert Shell de klimaatcrisis. Wij bereiden ons nu voor op de uitspraak in het hoger beroep. Wil jij ons hier in steunen?

Veelgestelde vragen over de klimaatzaak tegen Shell

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over onze klimaatzaak tegen Shell. Hier beantwoorden we de belangrijkste vragen.

Wist je dit?

Uitstoot

Shell stoot 9x zoveel CO2 uit als heel Nederland bij elkaar

Lobby

Shell gaf de afgelopen 9 jaar 215 miljoen euro uit aan lobby in de EU

Investeringen

Slechts 12% van alle investeringen van Shell gaat naar duurzame energie

Shell had zijn energie beter kunnen steken in het behalen van de klimaatdoelen dan in het hoger beroep. We kunnen niet wachten tot de grote vervuilers zoals Shell eindelijk in actie komen. De klimaatcrisis loopt nu al uit de hand. 

We hebben al 1 keer van Shell gewonnen, en nu gaan we voor de 2e overwinning. Op dit moment bereidt ons team zich voor op de uitspraak van de rechter. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Vervuilers zijn sterk, maar met z'n allen zijn wij sterker. Steun ons daarom terwijl wij aftellen naar het vonnis op 12 november. 

Ja, ik steun de rechtszaak tegen Shell

Loading...