Dossier Klimaatzaak Shell

Sluit je aan bij de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell

Sluit je aan bij de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell

04 april 2018

Shell is de grootste vervuiler van Nederland. Shell stoot 2 keer zoveel broeikasgassen uit als heel Nederland bij elkaar. Milieudefensie wil dat Shell hiermee stopt. Doet Shell dat niet, dan begint Milieudefensie een rechtszaak. En we vragen jou om ons hierbij te helpen. Wij hopen dat we met deze rechtszaak de wereld kunnen veranderen. Sluit je aan bij onze rechtszaak.

Word mede-eiser

Shell moet haar verantwoordelijkheid nemen

Steeds meer mensen doen hun stinkende best om het klimaat te redden. Je kiest voor dubbel glas, neemt vaker de fiets of eet minder vlees. Alle kleine beetjes helpen. Maar we kunnen het klimaat niet redden als grote bedrijven als Shell hun rol niet spelen in de oplossing, maar gewoon doorgaan met vervuilen.

Klimaatakkoord van Parijs

In 2015 besloten 195 landen in Parijs dat olie, kolen en gas zoveel mogelijk in de grond moeten blijven zitten, omdat die de grootste veroorzakers van de opwarming van de aarde zijn. Shell zegt dit klimaatakkoord te omarmen. In de praktijk blijkt daar echter niets van. Shell gaat gewoon door met het oppompen van olie en gas. Shell geeft jaarlijks zelfs miljarden euro’s uit aan het zoeken en winnen van níeuwe olie- en gasbronnen. Shell brengt hiermee onze toekomst in gevaar.

Sluit je aan bij de klimaatzaak van Milieudefensie tegen Shell

Dankzij eigen onderzoek, weet Shell al sinds de jaren '80 dat olie en gas rampzalig zijn voor ons klimaat. Ondanks die kennis, is Shell alleen maar meer olie en gas gaan opboren. Daarmee lapt Shell het klimaatakkoord aan zijn laars. Wij vinden het nu wel genoeg. We kunnen niet langer wachten tot Shell uit zichzelf verandert. Daarom stappen wij naar de rechter. Wij willen dat een rechter Shell dwingt te stoppen met het veroorzaken van klimaatverandering. Jij kan ons daarbij helpen. Maak van klimaat ook jouw zaak en word mede-eiser.

Lees onze brief aan Shell.