english
Klimaatzaak tegen Shell

Sluit je aan bij onze rechtszaak tegen Shell

Shell is de grootste vervuiler van Nederland. Shell stoot 2 keer zoveel broeikasgassen uit als heel Nederland bij elkaar. Milieudefensie wil dat Shell hiermee stopt. Doet Shell dat niet, dan begint Milieudefensie een rechtszaak. En we vragen jou om ons hierbij te helpen. Wij hopen dat we met deze rechtszaak de wereld kunnen veranderen.

Sluit je aan bij onze rechtszaak

Shell moet zijn verantwoordelijkheid nemen

Steeds meer mensen doen hun stinkende best om het klimaat te redden. Je kiest voor dubbel glas, neemt vaker de fiets of eet minder vlees. Alle beetjes helpen. Maar we kunnen het klimaat niet redden als grote bedrijven als Shell niet meewerken aan de oplossing, maar gewoon doorgaan met vervuilen.

Klimaatakkoord van Parijs

In 2015 besloten 195 landen in Parijs dat olie, kolen en gas zoveel mogelijk in de grond moeten blijven. Olie, kolen en gas zorgen voor de opwarming van de aarde. Shell zegt dit klimaatakkoord te omarmen.

In de praktijk blijkt daar niets van. Shell gaat gewoon door met het oppompen van olie en gas. Shell geeft jaarlijks nog steeds miljarden euro’s uit aan het zoeken en winnen van níeuwe olie- en gasbronnen. Daarmee brengt Shell onze toekomst in gevaar.

Sluit je aan bij de klimaatzaak van Milieudefensie tegen Shell

Dankzij eigen onderzoek weet Shell al sinds de jaren 80 dat olie en gas rampzalig zijn voor ons klimaat. Ondanks die kennis is Shell alleen maar meer olie en gas gaan oppompen. Daarmee lapt Shell het klimaatakkoord aan zijn laars. Wij vinden het nu wel genoeg. We kunnen niet langer wachten tot Shell uit zichzelf verandert.

Daarom stappen wij naar de rechter. Wij willen dat een rechter Shell dwingt te stoppen met het veroorzaken van klimaatverandering. Jij kan ons daarbij helpen. Maak van klimaat ook jouw zaak en word mede-eiser.

Sluit je aan bij onze rechtszaak tegen Shell

Shell weet al 30 jaar dat olie en gas rampzalig zijn voor ons klimaat. Toch gaat Shell nog volop door met de winning van olie en gas. Wij vragen de rechter Shell te dwingen tot een koerswijziging. Maak van klimaat ook jouw zaak en word mede-eiser.

Shell moet zijn verantwoordelijkheid nemen!

Wil je meer weten?

Loading...