english

Hoera! Donald Pols met stip op 47 in Trouw Duurzame 100

Wij zijn trots op onze eigen 'klimaatoptimist' en directeur Donald Pols. Na 6 jaar afwezigheid staat hij weer in de Trouw Duurzame 100. Op plek 47, net boven Jesse Klaver. Dat hij op deze plek staat betekent dat we invloed hebben. En dat onze campagnes ertoe doen.

Waarom staat Donald eigenlijk in de Trouw Duurzame 100?

  • Hij heeft eerlijk omschakelen op de kaart gezet.
  • Hij zit aan de onderhandeltafel voor het Klimaatakkoord en beslist dus mee.
  • Als directeur van Milieudefensie is hij verantwoordelijk voor de klimaatzaak tegen Shell.

Onze klimaatzaak tegen Shell wint aan kracht

Urgenda heeft het hoger beroep van hun klimaatzaak gewonnen.  Dit vergroot de kansen op succes in ónze klimaatzaak tegen Shell. die wij samen met 17.000 Nederlanders en 6 organisaties aanspannen.

Wij willen een eerlijk klimaatakkoord

Donald Pols heeft het begrip eerlijk omschakelen op de politieke agenda gezet. Nu heeft iedereen het erover. Bij de onderhandelingen over het klimaatakkoord pleit hij voor een eerlijk akkoord. Want de grote vraag is: wie gaat alle groene maatregelen uit het klimaatakkoord betalen?

10 grote Nederlandse bedrijven zorgen voor 30% van onze CO2-uitstoot. Die bedrijven zouden dus ook moeten bijdragen aan de oplossing. Logisch toch? We moeten het samen doen. Milieudefensie wil voorkomen dat de rekening straks alleen bij gewone mensen wordt neergelegd. 

Wil je meer weten?

Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. In december begint onze rechtszaak. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons met wat je kan missen. Doe je mee?

Loading...