english

5 best gelezen artikelen van de zomer

Heb jij deze zomer ook even een pauze genomen van je computer, telefoon en sociale media? En heb je nu het gevoel dat je achterloopt op al het nieuws? Geen probleem! Wij hebben de 5 best gelezen artikelen van deze zomer op een rijtje gezet. Binnen 20 minuutjes ben je helemaal klaar voor het najaar. Nooit meer zo achter raken op het nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

1. Shell kondigde hoger beroep aan in de Klimaatzaak

Halverwege de zomer kondigde Shell aan in hoger beroep te gaan in de Klimaatzaak. We zagen het aankomen maar toch teleurstellend. Wij kunnen je hulp goed gebruiken zodat we nog een keer kunnen winnen van Shell. Doe je mee?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milieudefensie (@milieudefensie)

2. Watersnood in Limburg: de link met klimaatverandering

Deze zomer speelden er overal ter wereld klimaatrampen af. Overstromingen in Duitsland, België en in Limburg. Extreme hitte en bosbranden in Canada en de VS. Droogte in Madagaskar. Door de opwarming van de aarde gaat extreem weer vaker voorkomen. Wat is precies de link tussen extreem weer en klimaatverandering? 

3. Bestrijdingsmiddelen zonder vergunning taboe

De rechtbank in Noord-Nederland deed deze zomer de uitspraak dat er in de buurt van Natura 2000 gebieden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt mogen worden zonder vergunning. Lees hier meer over de uitspraak en welke gevolgen dit heeft voor de landbouw. 

4. Een duurzaam dagje uit in Nederland

De zomer is voorbij, maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met leuke uitstapjes. Ben jij op zoek naar een dagje uit dit najaar? Wil je iets leuks doen dat niet veel hoeft te kosten? Bekijk dan onze tips voor een duurzaam dagje uit in Nederland. 

5. Bier en klimaat: dit wil je weten

Bierliefhebbers opgelet! Wist je dat jouw biertje wel eens flink duurder kon worden door de opwarming van de aarde?  En wel eens nagedacht over de klimaatimpact van bier? Wij zochten uit wat de meest duurzame keuze is voor bier. 

Blijf op de hoogte

Nooit meer achter raken op het nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. 

Noodoproep: geen geld naar grote klimaatvervuilers

De wereld warmt gevaarlijk op. Alleen als íedereen meedoet, kunnen we de grootste klimaatrampen nog voorkomen. Wij lieten onderzoeken of 29 grote bedrijven ook meedoen. En wat blijkt: zij gaan gewoon door met vervuilen alsof er geen klimaatcrisis is. Het is tijd om deze bedrijven nú aan te pakken. Doe je mee?

Loading...