english

5 best gelezen artikelen van de zomer

Heb jij deze zomer ook even een pauze genomen van je computer, telefoon en sociale media? En heb je nu het gevoel dat je achterloopt op al het nieuws? Geen probleem! Wij hebben de 5 best gelezen artikelen van deze zomer op een rijtje gezet. Binnen 20 minuutjes ben je helemaal klaar voor het najaar. Nooit meer zo achter raken op het nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

1. Wat zeg je tegen een klimaatontkenner?

Je herkent het misschien wel: je staat op een feestje en raakt in gesprek met iemand die ijskoud beweert dat klimaatverandering klinkklare onzin is. Dat de temperatuur altijd al heeft geschommeld. Daar sta je dan met je idealen om de wereld te verbeteren - en een mond vol tanden. Wil je weten wat je in deze situatie het beste kan zeggen? Lees hier onze 3 beste tips om het gesprek aan te gaan.

2. Hoe kom jij thuis van het gas af?

Tijdens onze vakantie hoefden wij niet te denken aan het verwarmen van ons huis. Maar de koude dagen komen er al snel aan. Dus heb je een koophuis en wil je van het gas af? Dan zijn er genoeg opties om jouw huis gasvrij te maken. En wij helpen je graag om die eerste stap te zetten. Je kunt je huis bijvoorbeeld beter isoleren of elektrisch gaan koken. Lees verder voor de 4 andere tips.

3. Het regenwoud van Papoea is ten dode veroordeeld

Heb je vakantieverhalen gehoord over reizen naar Indonesië? Wist je dat het regenwoud daar razendsnel wordt gekapt door palmoliebedrijven? Satellietbeelden van Papaoea tonen dat er een schokkende 27.000 hectare aan kostbaar regenwoud is gekapt, een oppervlakte groter dan de gemeente Amsterdam. Lees in dit artikel hoe het is om te wonen en werken in dit regenwoud en hoe jij kunt helpen.


Foto: Mighty Earth

4. Klimaatrechtszaken wereldwijd: een overzicht

Tijdens de zomer ging de rechtszaak tegen Shell gewoon door. Maar wist je dat de rechtszaak niet op zichzelf staat? De afgelopen tien jaar nemen organisaties en overheden steeds vaker de stap naar de rechter om maatregelen tegen klimaatverandering af te dwingen. Lees in dit artikel hoe organisaties en burgers steeds vaker Shell aanklagen.

5. Vier keer lekker naar de boer

Alleen omdat de zomer voorbij is, betekent nog niet dat we moeten stoppen met leuke uitstapjes. Ben jij op zoek naar een dagje uit dit najaar? Wil je iets leuks doen dat ook nog eens niet veel hoeft te kosten? Bezoek dan eens een boerderij. Lees hier bij welke leuke boerderijen je een kijkje kunt komen nemen.

Blijf op de hoogte

Nooit meer zo achter raken op het nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...