english

5 best gelezen artikelen van de zomer

Heb jij deze zomer ook even een pauze genomen van je computer, telefoon en sociale media? En heb je nu het gevoel dat je achterloopt op al het nieuws? Geen probleem! Wij hebben de 5 best gelezen artikelen van deze zomer op een rijtje gezet. Binnen 20 minuutjes ben je helemaal klaar voor het najaar. Nooit meer zo achter raken op het nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

1. Shell kondigde hoger beroep aan in de Klimaatzaak

Halverwege de zomer kondigde Shell aan in hoger beroep te gaan in de Klimaatzaak. We zagen het aankomen maar toch teleurstellend. Wij kunnen je hulp goed gebruiken zodat we nog een keer kunnen winnen van Shell. Doe je mee?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milieudefensie (@milieudefensie)

2. Watersnood in Limburg: de link met klimaatverandering

Deze zomer speelden er overal ter wereld klimaatrampen af. Overstromingen in Duitsland, België en in Limburg. Extreme hitte en bosbranden in Canada en de VS. Droogte in Madagaskar. Door de opwarming van de aarde gaat extreem weer vaker voorkomen. Wat is precies de link tussen extreem weer en klimaatverandering? 

3. Bestrijdingsmiddelen zonder vergunning taboe

De rechtbank in Noord-Nederland deed deze zomer de uitspraak dat er in de buurt van Natura 2000 gebieden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt mogen worden zonder vergunning. Lees hier meer over de uitspraak en welke gevolgen dit heeft voor de landbouw. 

4. Een duurzaam dagje uit in Nederland

De zomer is voorbij, maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met leuke uitstapjes. Ben jij op zoek naar een dagje uit dit najaar? Wil je iets leuks doen dat niet veel hoeft te kosten? Bekijk dan onze tips voor een duurzaam dagje uit in Nederland. 

5. Bier en klimaat: dit wil je weten

Bierliefhebbers opgelet! Wist je dat jouw biertje wel eens flink duurder kon worden door de opwarming van de aarde?  En wel eens nagedacht over de klimaatimpact van bier? Wij zochten uit wat de meest duurzame keuze is voor bier. 

Blijf op de hoogte

Nooit meer achter raken op het nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. 

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...