english

Tips voor een duurzaam dagje uit in Nederland

Naar de andere kant van de wereld vliegen om je daar te vermaken deze zomer is erg vervuilend. En nergens voor nodig. Zeker nu, met corona, is het slimmer om in Nederland te blijven. Daarom heb ik 5 leuke dagjes uit voor je op een rij gezet. Geniet ervan!

Laat zien dat jij ook kiest voor een duurzaam dagje uit. Zo stimuleren we de Nederlandse economie en vervuilen we het klimaat minder.

Voor een paar tientjes naar een ander land vliegen in de zomer? Heel aantrekkelijk. Helaas heeft vliegen grote nadelen. Meer vliegen zorgt voor meer lawaai, meer vervuiling, meer gezondheidsproblemen en meer klimaatopwarming. En onze overheid ondersteunt luchthavens en luchtvaartmaatschappijen ook nog eens met miljarden euro's. Dat moet snel stoppen. 

Het Klimaatmuseum: bezoek het pop-up museum op Forteiland Pampus

Het Klimaatmuseum is deze zomer te gast op Forteiland Pampus. Het Klimaatmuseum is een pop-up museum over de grootste uitdaging van dit moment: klimaatverandering. 3 kunstenaars zijn op Pampus uitgenodigd om nieuw werk over klimaat te maken en te laten zien. Zij laten zich inspireren door het eiland en de bezoekers. Helemaal coronaproof natuurlijk. Plan je bezoek.

Het Klimaatmuseum.png

Kanoën: bekijk de stad of de natuur vanaf het water

Het water vervuilen met een motorboot? Niet nodig. Een kano is niet alleen minder vervuilend maar ook stiller en gezonder. Dag coronakilo’s! Neem gelijk ook een schepnetje en emmer mee om afval uit het water te vissen. Mijn tips voor leuke kanoplekken?

  • Giethoorn: anders altijd bedolven onder buitenlandse toeristen
  • Utrecht: kiezen voor de gracht of voor de natuur
  • Biesbosch: varen door de Nederlandse jungle

Planten terrarium: maak je eigen mini-ecosysteem

Slecht weer? Ook thuis kan je er een leuke dag van maken. Maak bijvoorbeeld een kleine groene zelfvoorzienende wereld in een grote fles. Als je het goed doet, hoef je deze planten nooit meer water te geven. Haal een geschikte fles uit een kringloopwinkel en ga langs bij een tuincentrum. Of kijk rond op Marktplaats voor geschikte planten. Bekijk hier hoe je stap voor stap zelf een terrarium kan maken.

planten-terrarium-ecosysteem.jpg

De Nobele Hoeve: bezoek de meest nobele boerderij van Nederland

Op iedere eerste zaterdag van de maand kan je langs bij de Nobele Hoeve in Noord-Brabant. De Nobele Hoeve vangt verwaarloosde en mishandelde dieren op. Maak kennis met Mila en Eefje, twee biggetjes gered van de slacht. Of Timo, een shetlander waar studenten bloed op leerden prikken. Al deze dieren hebben een mooi ‘tweede‘ leven gekregen. Kom ook langs.

Blotevoetenpad in Twello: schoenen uit en genieten

Doe je schoenen uit en loop 2,5 kilometer op je blote voeten buiten. Ervaar gras, modder, water, zon en regen zoals je het nooit eerder hebt ervaren. Kinderen kunnen klauteren over boomstammen, in de ondiepe gracht spelen en plonsen van de glijbaan. Ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Sluit je ogen op het zintuigenpad of doe yoga in de yogawei. Ben je er klaar voor?

Meer duurzame tips ontvangen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief

Afbeelding header: Sebastiaan ter Burg

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...