english

Energie

Stel je eens voor dat onze energie voor 100% duurzaam, veilig en eerlijk is. Geen vervuiling meer door olie, kolen, hout en aardgas. Geen aardbevingen en schade in Groningen meer door de winning van aardgas.

Maar je huis duurzaam maken, dat is niet goedkoop. Veel Nederlanders hebben geen geld voor zonnepanelen, warmtepompen en isolatie. Dat moet veranderen.

Milieudefensie werkt er hard aan om dit soort groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen. Dat noemen we: eerlijk omschakelen. Met jouw steun krijgen we dat voor elkaar.

Grote vervuilende bedrijven betalen nu nog bijna niets om klimaatverandering te stoppen. Gewone Nederlanders betalen de rekening. En mensen met lage inkomens betalen naar verhouding het meest.

Dat vinden wij niet eerlijk. Met jouw hulp gaan we dat veranderen. Omdat we iedereen nodig hebben om de opwarming van de aarde te stoppen. En omdat het eerlijker is als iedereen straks een energiezuinig huis heeft.

Een stille ramp: Olie in de Nigerdelta

Shell Nigeria - copyright Marten van Dijl

Totdat onze energie 100% duurzaam is, blijven grote bedrijven boren naar aardgas en olie. De winning ervan heeft, zowel in Nederland als daarbuiten, grote gevolgen.

In Nigeria vindt al ruim 60 jaar een olieramp plaats. Sinds de jaren 50 zijn in de Nigerdelta elf miljoen vaten olie weggelekt. Dat is rampzalig voor mensen, dieren, natuur en milieu. Wij voeren daarom samen met de slachtoffers een rechtszaak tegen Shell.

Aardbevingen in Groningen: Samen gas terug!

Gas in Groningen - copyright Chantal Bekker

Onder Groningen ligt het grootste gasveld van Europa. Het oppompen van aardgas veroorzaakt aardbevingen en schade aan gebouwen. En aardgas is niet duurzaam.

Daarom pleit Milieudefensie samen met Groningers al jaren voor het sluiten van de gaskraan. Het gaat de goede kant op. De regering wil de gaswinning verminderen tot 12 miljard kuub in 2022. En de regering heeft de ambitie om Nederland in 2030 helemaal vrij te maken van Gronings gas.

Wij voeren campagne om Nederland zo snel mogelijk van het aardgas af te helpen.

Wil je meer weten?

Meer over Milieudefensie

Loading...