Verzekeraar Aegon stapt uit de palmolie-industrie

Goed nieuws voor het regenwoud en haar bewoners: verzekeraar Aegon stapt vanaf oktober 2018 volledig uit de palmolie. De verzekeraar wil niets meer te maken hebben met de palmolie-industrie omdat het leidt tot ontbossing, landroof, mensenrechtenschendingen en klimaatverandering.

Succes voor campagne Red het Regenwoud

In 2018 riepen wij Aegon en andere banken en verzekeraars op om de palmoliesector gedag te zeggen. In het Zwartboek Draw the Line beschreven we 118 misstanden bij 14 palmoliebedrijven. Aegon maakt nu bekend dat ze uit palmolie stapt, juist vanwege de vele misstanden: "[We] zien [...] dat de afgelopen 15 jaar de palmoliesector nog onvoldoende in staat is gebleken om verbeteringen door te voeren en bestaande regels te handhaven en te sanctioneren."

Goed voorbeeld voor financiële instellingen

Campagneleider Rolf Schipper: "Geweldig dat Aegon deze stap neemt! Ik zie dat steeds meer financiële instellingen zich terugtrekken uit palmolie. Dat is goed nieuws omdat het dichtdraaien van de geldkraan de enige taal is die de verwoestende palmolie-industrie verstaat. Dat hebben decennia aan wanpraktijken wel duidelijk gemaakt. Hoog tijd dat nu ook andere grote financiers van palmolie, zoals ABN AMRO, Rabobank en ING hun geld terugtrekken."

Help samen het regenwoud beschermen

Milieudefensie blijft financiële instellingen oproepen zich terug te trekken uit de palmolie-industrie. Want ontbossing zorgt ervoor dat mensen verjaagd worden van hun eigen land en de longen van onze aarde worden vernietigd. Help je samen het regenwoud beschermen? 
> Ga naar de campagne Red het Regenwoud

Loading...