Indonesië verbiedt aanleg nieuwe palmolieplantages

Goed nieuws: er mag 3 jaar lang geen nieuwe palmolieplantages meer worden aangelegd in Indonesië. Dat heeft de president van Indonesië in september 2018 bekendgemaakt. Deze historische beslissing beschermt het regenwoud en haar bewoners tegen verdere vernietiging.

"Dit is een belangrijke eerste stap om het regenwoud van Indonesië te beschermen tegen oprukkende palmolieplantages. Voor de aanleg van de plantages verdwijnt nu nog op grote schaal regenwoud, worden bewoners verdreven, en dreigen de laatste orang-oetans uit te sterven. Het is goed dat de president op het laatste nippertje aan de noodrem trekt. Nu is het zaak het verbod te handhaven en te verlengen totdat het regenwoud daadwerkelijk goed beschermd is," zegt Rolf Schipper, campagneleider Bossen bij Milieudefensie.

Help samen het regenwoud beschermen

Milieudefensie voert al jaren campagne tegen het kappen van het regenwoud. Regenwouden zijn namelijk de longen van onze aarde en zijn van levensbelang voor ons bestaan en onze toekomst. Gelukkig zijn er meer dan genoeg duurzame oplossingen voor palmolie. Help jij mee de regenwouden beschermen? 
> Ga naar de campagne Red het Regenwoud

Loading...