Milieudefensie Zuidoost Groningen

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Zuidoost Groningen is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Zuidoost Groningen  is een plattelandsgebied met een grote rol voor de landbouw. Dat is dan ook het thema waar onze afdeling zich op richt.  

We zijn een groep vrijwilligers die, samen met anderen, willen bijdragen aan de transitie naar een duurzaam landbouwsysteem. We rekenen de gemeenten Westerwolde, Oldambt, Stadskanaal, Pekela en Veendam tot ons directe werkgebied. Maar we werken, samen met de afdeling Groningen, ook elders in de provincie Groningen.

Wat doen we

We komen op voor de belangen van natuur, (leef-)milieu, dierenwelzijn, landschap, volksgezondheid en klimaat. Na een periode dat we allerlei activiteiten en acties organiseerden, hebben we ons de laatste jaren toegelegd op (juridische) procedures tegen megastallen. En met succes! We voeren zelf procedures en leveren bijstand aan anderen die zich tegen megastallen willen verzetten.

Doe mee

Wil je helpen met die juridische procedures? Of wil je nieuwe activiteiten opzetten? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Mail naar zuid-oost-groningen@milieudefensie.nl  en we nemen contact met je op.

Loading...