english

Een wereld die je graag wil doorgeven

Door Milieudefensie op te nemen in je testament breng je jouw én onze droom dichterbij: een mooie, leefbare aarde die nog lang meegaat.

Bekijk de video van Vincent Vrolijk, die Milieudefensie opgenomen heeft in zijn testament:

Als je geen testament opmaakt, wordt je erfenis verdeeld onder je familie volgens wettelijk vastgelegde regels. Met een testament bepaal je zelf wat er met je bezittingen gebeurt. Zo worden precies jouw wensen uitgevoerd als je er niet meer bent. Het geeft een rustig gevoel te weten dat het goed geregeld is.

Wat zijn de mogelijkheden?

Als je ons opneemt in je testament kan dat op verschillende manieren. Het hoeft niet om grote bedragen te gaan. We zijn al ontzettend blij met een kleine gift. Omdat Milieudefensie de ANBI-status heeft, hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Je gift gaat daarom helemaal naar het realiseren van onze doelen.

Wil je jouw erfenis ook goed regelen?

Ga in gesprek met Esther Martens over de mogelijkheden of download de brochure.  Je kunt ook een papieren versie aanvragen. Dit geldt ook voor het Persoonlijk Dossier. Hierin leg je voor je dierbaren vast waar je belangrijke papieren liggen en wat je wensen zijn. Stuur een mail naar esther.martens@milieudefensie.nl om het aan te vragen.

De mogelijkheden op een rij:

  • Wil je een vast bedrag of een percentage van je erfenis aan een goed doel nalaten? Dan leg je dat vast in een legaat.
  • Erfstelling: Hiermee kun je een of meer erfgenamen benoemen. Dit kan bijvoorbeeld je kind zijn, een vriend of een goed doel zoals Milieudefensie. Je kunt per mede-erfgenaam laten vastleggen welk deel van de erfenis iedereen ontvangt.

Dit regel je allemaal bij de notaris. Hier bespreek je je situatie en geef je aan wat je wilt.

Gegevens voor notaris

Je notaris heeft de volgende gegevens nodig voor het opnemen van Milieudefensie in je testament:

Vereniging Milieudefensie
Postbus 19199
1000 GD Amsterdam
Bezoekadres: Nieuwe Looiersstraat 31, Amsterdam
Kamer van Koophandel: 40530467

Regel je nalatenschap eenvoudig online

Notariaat - FC DonkerBlauw.png

Denk je erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wil je Milieudefensie benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regel je eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in je eigen tempo een testament. 

Doe de TestamentTest

Door veranderingen in de wet of in je eigen situatie is het verstandig om regelmatig te controleren of je erfenis en testament goed geregeld is. Met de TestamentTest zie je direct of je erfenis goed geregeld is.

Test je kennis

Wil je meer weten?

Milieudefensie in mijn testament

“Mijn vader Hank was “proud to be a non flying dutchman”. Hij vond het milieu ontzettend belangrijk. Hij maakte zich zorgen over de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen. Door organisaties als Milieudefensie heeft hij ons met een geruster hart achter kunnen laten. Daarom besloot hij na zijn dood een bedrag aan jullie te geven.”
"Wat hebben onze kinderen en kleinkinderen aan geld en goederen als de leefomstandigheden op aarde dramatisch achteruit zijn gegaan? Als milieukundig ingenieur weet ik hoe de mensheid hard de verkeerde kant opgaat als we niet heel hard werken aan veranderingen naar een duurzame samenleving. Daarom heb ik Milieudefensie voor een belangrijk deel benoemd tot erfgenaam."
“De afgelopen jaren is de landbouw geïntensiveerd. Er kwamen meer koeien en de stallen werden groter. Ik zag weilanden veranderen in eentonige vlakten met gras en maïs. Milieudefensie staat voor waarden die ik belangrijk vind, zoals duurzaamheid, biodiversiteit, menselijke waardigheid. Daarom heb ik Milieudefensie opgenomen in mijn testament. Zo hoop ik toekomstige generaties een mooie aarde na te laten.”
“Milieudefensie laat echt zien dat het anders kan. Veel mensen voelen zich machteloos; wat kan ik doen in mijn eentje? We vinden het belangrijk dat Milieudefensie voldoende middelen heeft. Dat moet wel van mensen komen. De één geeft tijd, de ander geld. Door na te laten aan Milieudefensie vergroten we de kans dat iedereen een goed leven op deze aarde heeft.”
Loading...