Een wereld die je graag wil doorgeven

Iedereen maakt zich in zijn leven wel ergens sterk voor. Gewoon omdat we dat belangrijk vinden. Maar wat als je er zelf niet meer bent? Zorg dat je erfenis goed geregeld is voor je familie, vrienden én je idealen.

Vraag informatie aan

 Vincent Vrolijk heeft Milieudefensie opgenomen  in zijn testament. Bekijk de video:

Wil je jouw erfenis ook goed regelen?

Met een testament bepaal je zelf wat er met je bezittingen gebeurt. Zo worden precies jouw wensen uitgevoerd als je er niet meer bent. Het geeft een rustig gevoel te weten dat het goed geregeld is.

Het persoonlijk dossier helpt

Weten jouw dierbaren waar je belangrijke papieren liggen als je er niet meer bent? En wat precies je wensen zijn? Leg het vast in je persoonlijk dossier. Hierin noteer je wat je wensen zijn na je dood. En voeg je praktische informatie toe voor je nabestaanden. Het is géén vervanging van je testament maar een waardevolle aanvulling daarop.

Ga in gesprek met relatiemanager Esther Martens over de mogelijkheden of vraag meer informatie aan. 

Milieudefensie in mijn testament

“Mijn vader Hank was “proud to be a non flying dutchman”. Hij vond het milieu ontzettend belangrijk. Hij maakte zich zorgen over de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen. Door organisaties als Milieudefensie heeft hij ons met een geruster hart achter kunnen laten. Daarom besloot hij na zijn dood een bedrag aan jullie te geven.”
"Wat hebben onze kinderen en kleinkinderen aan geld en goederen als de leefomstandigheden op aarde dramatisch achteruit zijn gegaan? Als milieukundig ingenieur weet ik hoe de mensheid hard de verkeerde kant opgaat als we niet heel hard werken aan veranderingen naar een duurzame samenleving. Daarom heb ik Milieudefensie voor een belangrijk deel benoemd tot erfgenaam."
“De afgelopen jaren is de landbouw geïntensiveerd. Er kwamen meer koeien en de stallen werden groter. Ik zag weilanden veranderen in eentonige vlakten met gras en maïs. Milieudefensie staat voor waarden die ik belangrijk vind, zoals duurzaamheid, biodiversiteit, menselijke waardigheid. Daarom heb ik Milieudefensie opgenomen in mijn testament. Zo hoop ik toekomstige generaties een mooie aarde na te laten.”
“Milieudefensie laat echt zien dat het anders kan. Veel mensen voelen zich machteloos; wat kan ik doen in mijn eentje? We vinden het belangrijk dat Milieudefensie voldoende middelen heeft. Dat moet wel van mensen komen. De één geeft tijd, de ander geld. Door na te laten aan Milieudefensie vergroten we de kans dat iedereen een goed leven op deze aarde heeft.”
Loading...