english

Save the Planet: 3 kijktips voor Movies that Matter

Movies that Matter is een filmfestival in Den Haag die jaarlijks georganiseerd wordt door Amnesty International. Duurzaamheid is dit jaar een belangrijk thema, met het programma Save the Planet. Dit programma toont meerdere films die gaan over klimaatverandering. Hieronder onze top 3 die je niet mag missen, waaronder de meest unieke film op het festival: onze eigen film ‘Trek de Grens’.

Trek de Grens

In deze unieke VR-film, gemaakt door Milieudefensie, kijk je door andere ogen naar het regenwoud. Laat je kussen door een aap, geniet van het ongerepte bos en ervaar hoe opeens alles verandert. Ga op reis dwars door Indonesië en ervaart het regenwoud alsof je er middenin zit. Deze film laat je de schoonheid van het regenwoud zien, maar vooral ook de schokkende gevolgen van palmolie voor het regenwoud en zijn bewoners.

De film is vanaf 23 maart tot 31 maart iedere dag te zien in de foyer van het Theater aan het Spui in Den Haag. Bekijk hier het tijdschema. Geen tijd om naar het festival te gaan? Geen nood! Je kunt onze VR film ook op onze website bekijken.

Trek de grens

Silas Siakor

Silas Siakor is een milieuactivist die zich dagelijks inzet tegen illegale ontbossing van het regenwoud in Liberia. Daar wordt veel regenwoud illegaal gekapt om plaats te maken voor palmolieplantages. Ook wordt het land van de lokale bevolking ingepikt door palmoliebedrijven. Silas mobiliseert de lokale bevolking voor een tegenoffensief en roept op: ‘No more business as usual!’ Bekijk hieronder de trailer.

Silas is vanaf 23 maart tot 31 maart te zien in het Filmhuis en het Theater aan het Spui in Den Haag. Bekijk hier het programma.

Bonusfilm: Guardians of the Earth

Deze film geeft je een kijkje achter de schermen van de klimaatconferentie in Parijs in 2015. Delegaties uit bijna tweehonderd landen kwamen bijeen om één van de grootste problemen van onze tijd onder handen te nemen: klimaatverandering. Maar hoe bereik je consensus wanneer de belangen per land sterk verschillen? Bekijk hieronder de trailer. 

De film is vanaf 23 maart tot 31 maart te zien in het Filmhuis en het Theater aan het Spui in Den Haag. Bekijk hier het programma.

Stop ontbossing voor palmolie

De films Trek de Grens en Silas Siakor laten zien dat de aanleg van palmolieplantages veel verwoesting veroorzaakt. Steeds meer regenwoud in Azië, Afrika en Latijns-Amerika wordt verwoest voor de aanleg van palmolieplantages. Mensen worden verdreven van hun geboortegrond en beroofd van hún land. Het land waarvan ze leven en waar ontelbaar veel diersoorten van afhankelijk zijn maar nu met uitsterven worden bedreigd, zoals de orang-oetan en de Sumatraanse tijger. De boskap, het platbranden van bossen en het droogleggen van veengronden zorgt voor meer CO2 in de lucht, terwijl de regenwouden – de longen van de aarde – steeds kleiner worden. De palmolieproductie versnelt zo de opwarming van de aarde. Help jij ontbossing tegen te gaan? Teken dan onze petitie!

Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. In december begint onze rechtszaak. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons met wat je kan missen. Doe je mee?

Loading...