Top 5 tropische regenwouden en bossen

Elke 15 seconden gaat er een voetbalveld aan tropisch bos verloren. Bossen en tropische regenwouden zijn van levensbelang; niet alleen voor ons, maar ook voor alles om ons heen. En wie zegt dat je ver moet reizen om deze prachtige gebieden te zien? Bekijk hieronder onze top 5:

#1 Papoea Nieuw-Guinea

Het tropisch regenwoud van Papoea Nieuw-Guinea is een bijzonder stukje aarde dat absoluut op je lijstje van favorieten moet staan. Niet alleen is meer dan 85%(!) van het land tropisch regenwoud, ook leven er meer dan 700 vogelsoorten, 11.000 plantsoorten, en 250 verschillende diersoorten!

Foto: Katinka Schreuder

Foto: Katinka Schreuder

#2 Het Amazonewoud

Van de Amazone heb je sowieso gehoord. Het is het bekendste en grootste tropische regenwoud ter wereld, het is ongeveer even groot als Australië en verspreid over de landen Brazilië, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador, Peru en Frans-Guyana. De Amazone wordt ook wel de longen van de aarde genoemd.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

#3 De Congobekken

Na de Amazone is het tropische regenwoud van Congo, ook wel het groene hart van Afrika genoemd, het grootste bos ter wereld. In dit gebied leeft de met uitsterven bedreigde berggorilla, waarvan er nog maar zo'n 1000 in het wild leven. Een belangrijk stukje aarde dat beschermd moet worden.

Foto: WWF

 Foto: WWF

#4 Het tropisch regenwoud van Honduras

Het regenwoud van Honduras is een van de mooiste tropische regenwouden van Latijn-Amerika. Dit regenwoud bestaat uit zowel regenwoud als nevelwoud en heeft een uniek ecosysteem. Het herbergt een grote variëteit aan fauna, waaronder jaguars, capibara’s, tapirs, en quetzals.

Foto: World Land Trust

Foto: World Land Trust

#5 Nederlandse schoonheid

Waarom zou je ver moeten gaan om een bijzonder stukje natuur te zien? In Nederland zijn er genoeg prachtige plekken om te bezoeken. Onze binnenlandse top 5: het Savelsbos, de Planken Wambuis, de Veluwezoom, het Speulder- en Sprielderbos en het Amerongse bos. Dus trek snel je wandelschoenen aan en ga er op uit!

Foto: Fietsroutenetwerk Nederland

Foto: Fietsroutenetwerk Nederland

Help jij het tropisch regenwoud beschermen?

Wat deze lijst duidelijk maakt is dat bossen en regenwouden belangrijk zijn voor ons bestaan én dat van de planeet. Helaas worden alle bovengenoemde buitenlandse tropische regenwouden systematisch gekapt om plaats te maken voor palmolieplantages. Help ons de laatste regenwouden ter wereld te beschermen.

Foto header: Ricky Martin - CIFOR

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...