english

Top 5 onmisbare boeken die je deze boekenweek in huis moet halen

Deze week is het nationale boekenweek, met als thema natuur. Een perfecte gelegenheid om je eens te verdiepen in onze mooie wereld! Lees over de klimaatproblemen op onze planeet, maar vooral ook over al het moois dat er te bieden is. Wij raden de selectie hieronder van harte aan.

1. Natuurlijk van Jan Terlouw

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder het officiële boekenweekessay! Jan Terlouw pleit voor duurzaamheid en is een echte liefhebber van alles wat groeit en bloeit in ons mooie Nederland. Natuurlijk is een ode aan de natuur en een oproep om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.

Natuurlijk is voor € 3,50 verkrijgbaar in de boekwinkel en online.

Jan Terlouw Natuurlijk

2. Verkapt van Janneke Bazelmans

Een spannende eco-thriller over palmolie. Hoofdrolspeelster Nora, een studente uit Nederland, loopt stage bij een palmolieplantage in het regenwoud in het Indonesische Borneo. Het palmoliebedrijf doet zich voor als een milieuvriendelijke onderneming, maar Nora komt er langzamerhand achter dat het bedrijf met harde hand het land van de bevolking steelt. Dit boek geeft scherp inzicht in de corrupte palmoliesector.

Verkapt is voor € 19,95 verkrijgbaar in de boekwinkel en online.

Janneke bazelmans Verkapt

3. PopCo van Scarlett Thomas

PopCo past misschien niet helemaal bij het thema 'natuur', maar is wel een heerlijk fictieboek met activistische boodschappen. Het boek volgt het leven van Alice Butler en haar collega's bij PopCo, een groot speelgoedbedrijf waar maar één ding telt: winst. Ondertussen is Alice bezig met hele andere idealen. PopCo is een bijzonder en origineel verhaal, wat je zeker aan het denken zult zetten. Een Milieudefensie-collega besloot na het lezen van dit boek zelfs om te stoppen met het eten van vlees. 

Nieuwsgierig geworden? PopCo is vanaf € 7 euro (tweedehands) te koop in de boekwinkel en online. Let op: dit boek is alleen in het Engels verkrijgbaar.

Scarlett Thomas Popco

4. Klimaatmores van Bas Eickhout

Een interessant boek over de aanloop naar het Parijs-akkoord geschreven door Europarlementariër Bas Eickhout. Klinkt misschien saai, maar leest heerlijk weg! Klimaatmores analyseert hoe klimaatbeleid tot stand komt en legt de politieke krachten erachter bloot. Of zoals Jan Terlouw in het voorwoord zegt: 'We hebben een klimaatprobleem en we lossen het niet op. Waarom niet? In dit boek legt Bas Eickhout de vinger op de zere plek: de politiek.' 

Klimaatmores is voor € 19.95 te koop in de boekwinkel en online.

Bas Eickhout Klimaatmores

5. De Uitvinder van de Natuur van Andrea Wulf

Andrea Wulf beschrijft in De Uitvinder van de Natuur de gedurfde expedities van de moedige ontdekkingsreiziger en wereldberoemde wetenschapper Alexander von Humboldt (1769-1859). Een prachtig boek waarin je wordt meegenomen op de expedities van Von Humboldt, die met zijn ideeën zijn tijd ver vooruit was. De wetenschapper omschreef toen al dat menselijk handelen invloed had op het klimaat.

De Uitvinder van de Natuur is voor € 19,99 euro te koop in de boekwinkel en online.

Andrea Wulf De uitvinde van de Natuur

Tip: gratis met de trein met boekenweekgeschenk

Koop je deze week voor minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken? Dan ontvang je van je boekhandel gratis het boekenweekgeschenk Gezien de feiten van Griet op de Beeck. Met dit boek reis je op zondag 18 maart gratis met de trein!

Foto header: Sebastien Wiertz (Creative Commons)

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...