english

Teken de petitie tegen landroof en ontbossing in Liberia

Meer dan drie miljoen mensen in Liberia zijn afhankelijk van het land en het regenwoud voor hun basisbehoeftes, zoals voedsel en schoon drinkwater. Grote landbouwbedrijven dreigen dit land nu in te pikken. Teken vandaag nog de petitie om de nieuwe president van Liberia op te roepen landrechten van de lokale bevolking te beschermen.

Teken de petitie

Waar gaat de petitie over?

De regering van Liberia heeft grote landbouwbedrijven toestemming gegeven om honderdduizenden hectaren aan palmolieplantages aan te leggen in Liberia. Als resultaat kappen deze bedrijven dagelijks het regenwoud om plaats te maken voor palmolieplantages. Hierdoor heeft de lokale bevolking steeds minder land voor voedselproductie. De bossen waren ook erg belangrijk voor schoon water en allerlei producten als bouwmaterialen, medicijnen en vis. Teken vandaag de petitie van Land Rights Now en roep de nieuwe president van Liberia, oud-voetballer George Weah, op de rechten van de lokale bevolking te beschermen met een nieuwe wet over landrechten.

Lands Rights Now is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van landrechten van lokale bevolkingen. De petitie doet een oproep aan de president van Liberia, George Weah, om landrechten van de lokale bevolking te respecteren en beschermen door een nieuwe wet over landrechten te steunen. De lokale bevolking beheert de bossen duurzaam en kan met een sterke wet de verwoestende plantages buiten de deur houden.

Help de nieuwe wet: teken de petitie

De wet geeft de lokale bevolking officieel het recht op eigendom, beheer en bescherming van hun eigen land. Deze nieuwe wet geeft de lokale bevolking het recht zelf te beslissen over het land waarop zij wonen en leven.
> Teken nu de petitie

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...