english

Milieudefensie presenteert: VR-film Draw the Line

Ga mee op reis door Indonesië: in de korte Virtual Reality-film Draw the Line ervaar je het regenwoud alsof je er middenin staat. In deze unieke film laten we je zien wat de gevolgen zijn van palmolie voor het regenwoud en haar bewoners. De film werd voor Milieudefensie gemaakt door de gerenommeerde VR-regisseur Steye Hallema.
Ben jij al eens gezoend door een aap? In Draw the Line kan je dat zomaar gebeuren. Je ziet het ongerepte regenwoud en ontmoet de bewoners van het bos. Maar dan verandert plots alles: je kan de geur van afgebrand tropisch bos bijna ruiken. Maar er is gelukkig iets aan te doen. Met deze korte, 360 graden, Virtual Reality-film vraagt Milieudefensie aandacht voor haar nieuwe campagne over de verwoestende gevolgen van de enorme palmolie-import in Europa en Nederland.


Download de app


Première in VR Cinema

Op 27 september ging de VR-film in première in de VR Cinema te Amsterdam. Camjo Monny Su brengt in een kort filmpje de eerste reacties in beeld:


Making-of video
De film Draw the Line is gefilmd op West-Kalimantan in Indonesië. In de making-of die producer Myrthe Verwey samenstelde, krijg je een indruk van de vele uitdagingen die de makers tegenkwamen bij het maken van de film.


Fotoverslag VR Première
Een kort fotoverslag van de première van de VR-film Draw the Line in de VR Cinema in Amsterdam. De foto's zijn gemaakt door Marieke Wijntjes.

Premiere VR Draw the LineHeb jij de petitie tegen ontbossing al getekend? Ga naar trekdegrens.nl

Loading...