Milieudefensie presenteert: VR-film Draw the Line

Ga mee op reis door Indonesië: in de korte Virtual Reality-film Draw the Line ervaar je het regenwoud alsof je er middenin staat. In deze unieke film laten we je zien wat de gevolgen zijn van palmolie voor het regenwoud en haar bewoners. De film werd voor Milieudefensie gemaakt door de gerenommeerde VR-regisseur Steye Hallema.

Ben jij al eens gezoend door een aap? In Draw the Line kan je dat zomaar gebeuren. Je ziet het ongerepte regenwoud en ontmoet de bewoners van het bos. Maar dan verandert plots alles: je kan de geur van afgebrand tropisch bos bijna ruiken. Maar er is gelukkig iets aan te doen. Met deze korte, 360 graden, Virtual Reality-film vraagt Milieudefensie aandacht voor haar nieuwe campagne over de verwoestende gevolgen van de enorme palmolie-import in Europa en Nederland.

Première in VR Cinema

Op 27 september 2017 ging de VR-film in première in de VR Cinema te Amsterdam. Camjo Monny Su brengt in een kort filmpje de eerste reacties in beeld:

Bekijk de making-of video

De film Draw the Line is gefilmd op West-Kalimantan in Indonesië. In de "making-of", die producer Myrthe Verwey samenstelde, krijg je een indruk van de vele uitdagingen die de makers tegenkwamen bij het maken van de film:

Help het regenwoud beschermen

Ondertussen wordt het regenwoud nog steeds verwoest, met hulp van ABN AMRO, ING en de Rabobank. Zij stoppen jouw geld in bedrijven die het oerwoud omhakken om er palmolieplantages aan te leggen.
> Doe mee aan onze acties en help het regenwoud beschermen

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...