english

Luchtwachters de straat op met spandoeken

Vandaag laten Luchtwachters weer massaal van zich horen. In 8 steden hangen ze spandoeken op met slogans als: ‘MINDER AUTO’S, MEER BOMEN’, ‘GEZONDE LUCHT VOOR IEDEREEN’, en ‘GENOEG GEPRAAT, WE EISEN GEZONDE LUCHT OP STRAAT’. Hiermee roepen ze de overheid op om zo snel mogelijk de ernstige luchtvervuiling aan te pakken.

Overheid kan er nu echt niet meer omheen

Je ziet het niet, maar de lucht die we elke dag inademen in Nederland is op veel plekken heel ongezond. De spandoeken zijn gelukkig niet te missen, die zijn met een breedte van 3 meter juist heel goed te zien. Dus de lokale overheden kunnen er nu echt niet meer omheen. Door deze actie maken de Luchtwachters het probleem zichtbaarder. Letterlijk. En met pakkende slogans. Goed gedaan! 

In deze steden doen Luchtwachters mee met de actie:
• Amsterdam
• Arnhem
• Den Bosch
• Eefde
• Roermond
• Utrecht
• Zoetermeer
• Zwolle

Bekijk de foto's

Luchtwachters eisen duurzaam vervoer

Dit is al de derde succesvolle actie van de Luchtwachters. Eerder onthulden ze speciale verkeersborden en verzamelden ze handtekeningen voor de petitie. Luchtwachters zijn mensen uit het hele land die opkomen voor het recht op gezonde lucht. En samen met Milieudefensie zetten ze zich in voor meer duurzaam vervoer dat beschikbaar is voor iedereen, zoals fietsen, wandelen en schoon ov. Want dat is de oplossing.

Rechtszaak voor gezonde lucht

Milieudefensie voert al jaren campagne voor betere luchtkwaliteit in Nederland. Want op veel plekken in Nederland is de lucht nog steeds veel te ongezond. Er zitten giftige stoffen in, zoals stikstofdioxide en fijnstof. Jaarlijks sterven daardoor minstens 12.000 mensen. En tienduizenden mensen worden chronisch ziek. Daarom is Milieudefensie naar de rechter gestapt. We verwachten dat de rechter begin 2019 een definitieve uitspraak doet.

Foto's:

 

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Loading...