Zaterdag 5 mei is campagneleider bossen Rolf Schipper te gast in Kassa om te praten over de verschrikkelijke gebeurtenissen in Papoea dankzij de investeringen van pensioenfonds ABP. Wil je weten wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat ABP jouw pensioengeld niet meer investeert in palmolie? Hieronder vijf verschillende manieren om te helpen.
Op dinsdag 3 april 2018 publiceerde OneWorld een artikel dat veel mensen deed schrikken. Journalist Leontien Aarnoudse onthulde dat het Nederlandse ABP pensioenfonds 174 miljoen investeerde in een groot palmoliebedrijf in Papua. Dit bedrijf kapte ruim 27.000 hectare regenwoud om ruimte te maken voor één palmolieplantage. Dat is ongeveer even groot als de hele gemeente Amsterdam.
Velen stelden ons de vraag hoe zij ervoor kunnen zorgen dat pensioenfonds ABP niet meer investeert in palmolie. En hoe ABP tegenover het artikel staat. Heb jij ook zulke vragen? En wil jij weten hoe je het beste contact kunt opnemen met ABP? Hieronder een lijstje op welke manier je allemaal direct contact kunt opnemen met ABP.
Weet je niet wat je moet sturen? Kopieer dan deze tekst of pas deze aan:
Beste ABP, ik ben enorm geschrokken van het feit dat jullie miljoenen investeren in ontbossing voor palmolie. Dit past niet bij jullie claim 'bij te dragen aan een betere wereld'. Ik wil niet dat mijn pensioen wordt geïnvesteerd in ontbossing. Stop onmiddellijk met investeren in deze sector! #ABPKapErmee
Milieudefensie is een campagne gestart om grote palmoliebedrijven te stoppen. Vind jij ook dat investeerders zoals ABP moeten worden gestopt?
Milieudefensie werkt samen met de lokale bevolking en andere organisaties om ontbossing te stoppen. Wil je als eerste het laatste nieuws ontvangen?
> Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Mensen zijn woedend dat ABP hun pensioengeld gebruikt voor ontbossing in Papua, Indonesië. Wij ontvingen honderden vragen en opmerkingen over het artikel van OneWorld op onze social media. Volg ons ook op Facebook en Twitter en zie als eerste het belangrijkste nieuws.
Door de komst van de plantages worden mensen van hun land verdreven en dreigen dieren als de orang-oetan uit te sterven. Het regenwoud wordt in rap tempo gekapt. Maar er is goed nieuws: jij kunt helpen het regenwoud beschermen. Doe je mee?
> Lees meer over hoe jij het regenwoud kan helpen beschermen.
Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.