english

Investeringen van pensioenfonds ABP in ontbossing - wat kan jij doen?

Zaterdag 5 mei is onze campagneleider bossen Rolf Schipper te gast in Kassa om te praten over de verschrikkelijke dingen die gebeuren in Papua Indonesië dankzij de investeringen van pensioenfonds ABP. Wil je weten wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat ABP jouw pensioengeld niet meer investeert in palmolie? Hieronder vijf verschillende manieren om te helpen.

Op dinsdag 3 april 2018 publiceerde OneWorld een artikel dat veel mensen deed schrikken. Journalist Leontien Aarnoudse onthulde dat het Nederlandse ABP pensioenfonds 174 miljoen investeerde in een groot palmoliebedrijf in Papua. Dit bedrijf kapte ruim 27.000 hectare regenwoud om ruimte te maken voor één palmolieplantage. Dat is ongeveer even groot als de hele gemeente Amsterdam.

1. Stuur direct een bericht naar ABP

Velen stelden ons de vraag hoe zij ervoor kunnen zorgen dat pensioenfonds ABP niet meer investeert in palmolie. En hoe ABP tegenover het artikel staat. Heb jij ook zulke vragen? En wil jij weten hoe je het beste contact kunt opnemen met ABP?  Hieronder een lijstje op welke manier je allemaal direct contact kunt opnemen met ABP.

  1. Stuur ABP een bericht op Facebook
  2. Stuur ABP een tweet
  3. Bel ABP
  4. Dien een klacht in bij ABP via hun eigen website

Weet je niet wat je moet sturen? Kopieer dan deze tekst of pas deze aan:

Beste ABP, ik ben enorm geschrokken van het feit dat jullie miljoenen investeren in ontbossing voor palmolie. Dit past niet bij jullie claim 'bij te dragen aan een betere wereld'. Ik wil niet dat mijn pensioen wordt geïnvesteerd in ontbossing. Stop onmiddellijk met investeren in deze sector! #ABPKapErmee

2. Teken de 'Trek de Grens' petitie

Mileudefensie is een petitie gestart om grote palmoliebedrijven te stoppen. Vind jij ook dat investeerders zoals ABP moeten worden gestopt? Teken dan onze petitie en help ontbossing tegen te gaan.

3. Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Milieudefensie werkt samen met de lokale bevolking en andere organisaties om ontbossing te stoppen. Wil je als eerste het laatste nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

4. Volg Milieudefensie op social media

Mensen zijn woedend dat ABP hun pensioengeld gebruikt voor ontbossing in Papua, Indonesië. Wij ontvingen honderden vragen en opmerkingen over het artikel van OneWorld op onze social media. Volg ons ook op facebook en twitter en zie als eerste het belangrijkste nieuws.

5. Steun Mileudefensie en red het regenwoud

Het tropisch regenwoud wordt ernstig bedreigd. In Azië, Afrika en Latijns-Amerika worden bossen in rap tempo gekapt voor de aanleg van palmolieplantages. Kom in actie en zorg samen met ons voor een duurzaam wereld door ons te steunen met een gift.

Loading...