Dit kan je nog meer doen voor de Klimaatzaak tegen ING

Wat fijn dat je mede-eiser bent van de Klimaatzaak tegen ING. Samen zorgen we ervoor dat ING zijn samenwerking stopt met vervuilende bedrijven die onze toekomst in gevaar brengen. Heb jij zin om iets extra‘s te doen? Super! Of je nou 5 minuten hebt of een paar uur in de week: met jouw hulp komen we verder.

 1. Deel en help nieuwe mede-eisers werven
 2. Meld je aan voor berichten via ons WhatsApp-kanaal
 3. Kom op 31 mei naar de Klimaatmars op de Zuidas
 4. Steun de rechtszaak met een donatie
 5. Sluit je aan bij een lokale groep
 6. Vergroot je kennis over de Klimaatzaak tegen ING
 7. Word lid van Milieudefensie

1. Vraag vrienden en familie om mede-eiser te worden

Hoe meer mensen mede-eiser worden van onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING hoe beter. Daarmee geven we een krachtig signaal af. Vraag je vrienden, collega's en familieleden om ook mede-eiser te worden:

Je kan de oproep ook via social media en e-mail delen:

RS65310_2018_KlimaatFestival_DoroteaPace-15-web(1).jpg

2. Sluit je aan bij onze WhatsApp-community 

Via ons WhatsApp-kanaal ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe acties. Lokaal of online. Zo kunnen we bijvoorbeeld met honderden tegelijk een bericht sturen sturen naar de directeur van ING: 'stop de samenwerking met vervuilende bedrijven die onze toekomst in gevaar brengen'. Via het WhatsApp-kanaal vind je ook groepen die bij jou in de buurt actief zijn.

>> Ontvang berichten via WhatsApp

3. KOM NAAR DE KLIMAATMARS OP DE ZUIDAS

Op vrijdag 31 mei nemen we de Amsterdamse Zuidas over. Hét symbool van de macht van vervuilende bedrijven, zoals banken en verzekeraars. Als grote vervuilers niet snel veranderen, loopt de klimaatcrisis volledig uit de hand. Daarom eisen wij: bedrijven, kom met een goed klimaatplan! Ben jij 1 van de tienduizenden die we daar verwachten?

>> Meld je aan voor de Klimaatmars

4. Help mee de rechtszaak te winnen: doe een donatie 

Onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING kost veel geld. Onze inschatting is dat wij minstens € 750.000 nodig hebben. Dat is veel geld, maar er staat ook veel op het spel. Help ons samen te winnen in de rechtszaal, steun ons met een donatie.

>> Doe een donatie

5. Word lokaal actief

Word lokaal actief en breng samen met ons, niet alleen ING maar alle grote vervuilende bedrijven in beweging. Doe mee met acties bij jou in de buurt en ga in gesprek met klanten en werknemers!

>> Sluit je aan bij een groeiende groep actieve veranderaars

6. Lees en deel over de Klimaatzaak tegen ING

Ga jij met anderen het gesprek aan over de klimaatschade van banken zoals ING? Vergroot je kennis met deze artikelen en deel ze met je netwerk!

  • Onze eisen aan ING op een rijtje
   Waarom brengen we ING voor de rechter? Lees wat we precies van ING eisen en waarom het huidige klimaatbeleid van ING daar niet aan voldoet.

7. Word lid

Nederland wordt niet vanzelf duurzaam en eerlijk. Daar zijn mensen voor nodig die willen werken aan die verandering. Mensen zoals jij. Dankzij onze leden zijn we al meer dan 50 jaar succesvol. En nu staan we samen voor de grootste uitdaging: klimaatverandering stoppen. Kom jij ons versterken?

Loading...