english

5.300 brieven tegen ontbossing voor minister Kamp

De afgelopen maand zijn 5.333 mensen in de pen geklommen om hun zorgen te uiten over grootschalige ontbossing. De brievenschrijvers uitten hun zorgen over het bijmengen van voedsel in biobrandstof. Dit gaat ten koste van het regenwoud. De Earth Alarm-brieven zijn op 15 juni bezorgd in politiek Den Haag.

Tijdens een actie op het Plein in Den Haag werden de brieven gepresenteerd door een aantal brievenschrijvers. Zij overhandigden elk een persoonlijke brief aan de Tweede Kamerleden Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Stientje van Veldhoven (D66), Jessica van Eijs (D66), Sandra Beckerman (SP), Suzanne Kröger (GroenLinks), Cem Laçin (SP), Lammert van Raan (Partij voor de Dieren). De Kamerleden spraken hun steun uit voor de actie en onthulden daarna een spandoek, hiermee lieten ze zien dat ook zij zich persoonlijk willen inzetten om de wetgeving over biobrandstoffen aan te passen Daarna hebben de campagnevoerders van Milieudefensie samen met de brievenschrijvers de postzakken bezorgd bij het ministerie van Economische Zaken.

Fotoverslag

Actie Stop Ontbossing - Earth Alarm 153
Actie Stop Ontbossing - Earth Alarm 153

Bekijk het fotoverslag door over de foto te muizen en op de knoppen naar links en rechts te klikken.

De brievenschrijvers maken zich grote zorgen over de enorme impact van palmolieproductie op de bossen: oerwouden worden gekapt voor palmolieplantages. De mensen en de dieren die in de bossen leven, zijn hiervan de dupe. De lokale bevolking wordt vaak illegaal van hun land verdreven. En diersoorten als de orang-oetan worden met uitsterven bedreigd. In Europa gebruiken we bijna de helft van alle palmolie als biobrandstof. En dat terwijl één liter palmoliediesel niet minder CO2 uitstoot, maar juist drie keer zo veel! De 5333 brievenschrijvers waren duidelijk in hun eis: Wij willen geen voedsel in onze tank, en al helemaal geen palmolie.

Op de hoogte blijven van onze campagne tegen ontbossing?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief Bossen.

Loading...