english

Druk op Shell steeds hoger: al meer dan 15.000 mede-eisers

Vorige week heeft de 15.000e mede-eiser zich aangesloten bij onze rechtszaak tegen Shell. En het aantal groeit nog steeds. Hoe meer mede-eisers we hebben, hoe groter de druk op Shell om zich te houden aan het klimaatakkoord van Parijs.

Druk op Shell steeds hoger

Via deze website kunnen Nederlanders zich opgeven als mede-eiser, dat deed ook Rosa van der Laag (19) uit Amsterdam:

Ik geloof dat, als Milieudefensie deze rechtszaak wint, dit enorme gevolgen heeft voor het beleid van bedrijven. Ik ben er trots op dat ik iets kan bijdragen, dat ik zo een stem heb. Ik heb het gevoel dat jongeren niet serieus genoeg genomen worden, zoals je zag bij de klimaatstakingen."

Screenshotgroter.png

13 organisaties spreken hun steun uit

Niet alleen mensen sluiten zich aan bij onze zaak. Ook organisaties spreken hun steun uit. Zoals Dwars, Rood Fawaka en De GoedeZaak. Freek Bersch, campagneleider bij Milieudefensie:

"Dat nu zoveel organisaties en meer dan 15.000 mensen bereid zijn om ons te steunen, laat zien dat een cultuuromslag gaande is. Shell schuift zijn verantwoordelijkheid voor klimaatschade af op anderen en vertraagt tegelijkertijd de omschakeling naar een duurzame samenleving. Mensen accepteren niet meer dat bedrijven daarmee wegkomen."

Mede-eisers konden zich nog tot 24 maart aanmelden. Inmiddels hebben ruim 17000 mensen en 6 organisaties zich bij onze rechtszaak aangesloten.

 

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Meer weten?

Loading...