Zonder Shell kunnen we klimaatverandering niet stoppen

Steeds meer mensen doen hun best om groener te leven. Je kiest voor dubbel glas, laat de auto vaker staan, je eet minder vlees. Alle kleine beetjes helpen. Maar we kunnen een klimaatramp niet voorkomen als grote bedrijven als Shell ongestraft door kunnen blijven gaan met grootschalige klimaatvervuiling. Daarom startten we een rechtszaak tegen Shell.

Shell blijft investeren in olie en gas

In 2015 ondertekenden 196 landen het klimaatakkoord van Parijs. Daarmee spraken ze af dat ze er alles aan zouden doen om de wereldwijde gemiddelde temperatuurstijging te beperken tot ruim onder de 2 graden, en het liefst onder 1,5 graad. Het overgrote deel van olie-, gas- en kolenreserves moet daarvoor in de grond blijven zitten. Shell zegt dat het dit klimaatakkoord omarmt. In de praktijk blijft de oliegigant zich richten op olie en gas. Shell staat op nr 9 van grootste vervuilers ter wereld, Als Shell door onze rechtszaak wordt gedwongen op te houden met het boren naar olie en gas dan zal dit enorm veel impact hebben. Wil je ons helpen deze zaak te winnen? Steun ons dan met een gift.

Ja ik help

Percentage fossiele brandstofbedrijven dat volgens klimaat akkoord in de grond moet blijven

Shell brengt mensenlevens in gevaar met zijn investeringen

Van de 25 tot 30 miljard die Shell de komende jaren per jaar zal investeren, wil het maar 1 tot 2 miljard besteden aan meer duurzame energie. Door op fossiele brandstoffen te blijven inzetten, zorgt Shell er voor dat de aarde steeds verder opwarmt. Als we deze zaak winnen, dan heeft dat effect op mensen wereldwijd. Op onze kinderen en de generaties die daarna komen.

Shell zorgt voor vraag naar olie en gas

De baas van Shell, Ben van Beurden, zegt dat het een kwestie van vraag en aanbod is: Shell moet wel olie en gas blijven pompen, omdat er nu eenmaal vraag naar is. Shell wil daarmee niet toegeven dat het zelf een rol speelt in het creëren van die vraag. Simpel gezegd: als er chocola in je kast ligt, dan eet je dat op. Ligt dat er niet, dan eet je iets anders. Door onze rechtszaak moet Shell de noodzaak gaan voelen op zoek te gaan naar alternatieven.

Milieudefensie eist een koerswijziging van Shell

In de klimaatzaak van Milieudefensie draait het om preventieve actie, om ervoor te zorgen dat verdere klimaatschade wordt voorkomen. Wij eisen geen schadevergoeding, maar een koerswijziging. Daarin is onze zaak uniek. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat er van een bedrijf geëist wordt zijn bedrijfsplannen in lijn te brengen met de doelen van het klimaatakkoord. In andere landen kijken mensen dan ook vol verwachting mee, in de hoop dat zij oliegiganten in hun eigen land kunnen aanklagen.

Help ons van Shell te winnen

Shell is een van de grootste bedrijven ter wereld, met een beurswaarde van meer dan 100 miljard. Daartegenover is Milieudefensie natuurlijk maar klein. Wij kunnen deze zaak  daarom alleen winnen als heel veel mensen ons steunen. Help je ons mee?

Ja ik help

Loading...